Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 5. kola: Bránící Jirka, stoprocentní Zafeiris a Martinec i hvězda Kliment

Jan Kliment dal v úvodních pěti zápasech sezony tolik branek co za kompletní dva ročníky v dresu Plzně.
Jan Kliment dal v úvodních pěti zápasech sezony tolik branek co za kompletní dva ročníky v dresu Plzně.Profimedia / Livesport
Nejlepší jedenáctce kola fotbalové ligy, která je složena na základě známek Livesportu, tentokrát dominovala Plzeň. Do ideální sestavy dostala hned čtveřici svých opor. Hvězdou kola je však jejich nedávný spoluhráč a útočník Olomouce Jan Kliment (30), který dvěma góly sestřelil Mladou Boleslav a v čele tabulky střelců už má náskok dvou gólů.
Nej sestava kola.
Nej sestava kola.Livesport

Brankář

Marián Tvrdoň (Plzeň) 7,8

Předvedl několik skvělých zákroků a výrazně tak přispěl k tomu, že České Budějovice vyšly opět střelecky naprázdno. V posledních pěti zápasech inkasoval jen jednou.

Obránci

Angelo Preciado (Sparta) 7,7

V 68. minutě našel krásným centrem na přední tyči Tuciho a ten zvýšil skóre na rozdíl dvou branek. Podstoupil 14 soubojů, v osmi z nich byl úspěšný.

Jakub Martinec (Jablonec) 7,7

Na konci zápasu se přesunul do útoku a po skvělém převzetí míče na hranici vápna dal domácím naději. Vyhrál všechny čtyři své ofenzivní souboje a hned čtyřikrát byl faulován.

Lukáš Hůlka (Bohemians) 7,8

Zápas v Karviné se mohl po divokém úvodu brzy zlomit ve prospěch Pražanů. Hůlka se totiž vedle spolehlivého výkonu vzadu vypravil na zteč a jeho hlavička jen těsně minula cíl.

Záložníci

Cadu (Plzeň) 8,2

Skvěle zavíral zadní tyč, když si z této pozice připsal dva kanadské body za gól a asistenci. Do zakončení se dostal hned čtyřikrát a dosáhl na 0,44 xG.

Lukáš Kalvach (Plzeň) 8,5

V 81. minutě svou jedinou střelou uzavřel gólový účet zápasu. Zaznamenal pět přihrávek do vápna soupeře a třikrát připravil palebnou pozici pro své spoluhráče.

Christos Zafeiris (Slavia) 8,0

Právě on vytrhl Slavii trn z paty, když střelou k pravé tyči rozhodl o vítězství nad Teplicemi. Na hřiště šel jako střídající hráč a neprohrál jediný ofenzivní ani defenzivní souboj.

Michal Hlavatý (Liberec) 8,2

Dvěma góly sestřelil svého bývalého zaměstnavatele. Podstoupil dokonce i osm obranných soubojů a čtyřikrát získal míč na soupeřově polovině.

 

Útočníci

Erik Jirka (Plzeň) 8,3

Svůj výkon proti Českým Budějovicím ozdobil gólem a asistencí. Byl aktivní i v defenzivě, když získal 12 míčů, z toho hned polovinu z toho na soupeřově polovině.

Jeho statistiky proti Mladé Boleslavi.
Jeho statistiky proti Mladé Boleslavi.Livesport / Profimedia

Jan Kliment (Olomouc) 8,5

Dal dva góly a s pěti přesnými zásahy je nejlepším střelcem ligy. Podstoupil 11 hlavičkových soubojů s úspěšností 73 %.

Lukáš Haraslín (Sparta) 8,4

Ve 38. minutě poslal Spartu na jablonecké Střelnici do vedení a prosadil se už podruhé za sebou. Zaznamenal také tři úspěšné driblinky.