Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 12. kola: Maximální Panák, stěhovavý Vecheta a Gning = téměř půlka Teplic

Filip Vecheta (vpravo) se s pěti trefami dělí o druhé místo v pořadí střelců.
Filip Vecheta (vpravo) se s pěti trefami dělí o druhé místo v pořadí střelců.ČTK / Jaroslav Ožana / Livesport
Nejlepší jedenáctce kola fotbalové ligy, která je sestavována na základě známek Livesportu, tentokrát vévodí hráči Karviné. Slezský celek má po vysoké výhře nad Českými Budějovicemi (4:1) ve výběru hned tři zástupce. Je mezi nimi i hráč kola, jímž se stal dvougólový útočník Filip Vecheta (21).
Nej 11 kola.
Nej 11 kola.Livesport / Enetpulse

Brankář

Jakub Lapeš (Karviná) 7.9

Navázal na čisté konto proti Hradci a opět dosáhl na vysokou známku. Zaznamenal pět zákroků a podílel se tak na vysokém vítězství svého týmu.

Obránci

Tomáš Wiesner (Sparta) 7.9

Proti Liberci vstřelil svůj první gól sezony. V osmé minutě skvěle zavřel zadní tyč a po spolupráci dvou wingbeků poslal Spartu do vedení.

David Zima (Slavia) 7.8

Dalším zodpovědným výkonem pomohl k vítězství na hřiště skvěle hrajícího Jablonce. V utkání rozdal 62 přihrávek, nejvíc z celého týmu.

Filip Panák (Sparta) 7.8

Přimotal se sice k jedinému gólu soupeře na Letné, vydatně to však odčinil. Neúnavně podporoval ofenzivu, jeho 75 rozdaných pasů je suverénně jeho maximem v sezoně.

Kristián Vallo (Karviná) 8.0

Pár sekund po změně stran protlačil ve vápně míč na Vechetu, a ten navýšil skóre na 3:0 pro Karvinou. Ve svém druhém ligovém zápase tak zaznamenal první asistenci.

Záložníci

Ondřej Lingr (Slavia) 8.5

V 61. minutě pohotově využil přihrávky Provoda a z první zakončil. Jednalo se jeho premiérovou trefu od návratu z Nizozemska.

Matěj Šín (Ostrava) 8.6

Proti Plzni dokázal na konci aspoň snížit. Jednalo se o jeho třetí trefu v sezoně a celkově pátý kanadský bod, čímž už překonal svůj počin z minulého ročníku.

Lukáš Provod (Slavia) 8.1

Opět ukázal, v jaké hraje formě a středu pole naprosto dominoval. Po hodině hry si převzal míč od Holeše, zbavil se protihráče a z pravé straně našel ve vápně skórujícího Lingra.

Útočníci

Prince Adu (Plzeň) 8.1

Díky jeho dvěma gólům si Plzeň odvezla z Ostravy velmi cenné tři body. Nejdřív využil svou rychlost a následně si těsně před pauzou hlavou skvěle našel centr na zadní tyči.

Filip Vecheta (Karviná) 9.1

Výměna Uherského Hradiště za Karvinou mu očividně prospěla. Potvrdil to i zápas proti posledním Českým Budějovicím, které mladý útočník sestřelil dvěma góly.

Statistiky proti Budějovicím.
Statistiky proti Budějovicím.ČTK / Jaroslav Ožana / Livesport

Abdallah Gning (Teplice) 8.0

Po rychlém přechodu do útoku ve 42. minutě si navedl míč do vápna a utaženou ranou k levé tyči nedal Hečovi žádnou šanci. V sezoně dal už významných 39 % gólů Teplic.