Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 1. kola: Mix z osmi týmů, nejlépe si vedl jablonecký Čanturišvili

Jablonecký Vachtang Čanturišvili v zápase s Mladou Boleslaví.
Jablonecký Vachtang Čanturišvili v zápase s Mladou Boleslaví.Profimedia
Do nejlepší jedenáctky kola fotbalové ligy, která je sestavována na základě známek Livesportu, se probojovali hráči z osmi různých celků. Po dvou mají Hradec Králové, Plzeň a Jablonec. Nejvyšší známku získal v úvodním dějství jablonecký záložník Vachtang Čanturišvili (30), který dvěma kanadskými body pomohl svému týmu k výhře nad Mladou Boleslaví 2:0.

Brankář

Adam Zadražil (Hradec Králové) 7,8

Ukázal, že na Teplice umí. Předvedl čtyři zákroky a pomohl Hradci udržet proti "sklářům" třetí čisté konto v řadě.

Obránci

Sampson Dweh (Plzeň) 7,6

V 19. minutě si na malém vápně našel centr z rohového kopu a hlavou ho bez problému uklidil do sítě. Ve vzduchu se mu dařilo celý zápas, vyhrál všech pět hlavičkových soubojů.

Karel Spáčil (Hradec Králové) 8,1

V nastaveném čase na něj Dancák posunul za hranicí pokutového území míč a on tvrdou ranou k pravé tyči propálil Ludhu v teplické brance. V 16. ligovém zápase dal už čtvrtý gól.

Jan Kalabiška (Pardubice) 7,7

Po jeho skvělém náběhu z 25. minuty, který zakončil gólem, živily Pardubice chvíli naději na bodový zisk. Aktivní však musel být hlavně dozadu, když se zúčastnil 12 obranných duelů.

Záložníci

Vachtang Čanturišvili (Jablonec) 8,2

Připsal si asistenci u prvního gólu a pak 10 minut před koncem krásnou trefou upravil na konečných 2:0. Ve vápně se potkal s míčem celkem čtyřikrát a zaznamenal tři střely.

Lukáš Kalvach (Plzeň) 7,9

Asistoval u prvního gólu zápasu a následně si vedl velmi dobře v odebírání míčů. Získal jich celkem 21, z toho pět na polovině soupeře. 

Dominik Hollý (Jablonec) 7,8

Ve 31. minutě si našel střílený centr na přední tyči a z prvního doteku vstřelil první a zároveň rozhodující gól zápasu. Celkem podstoupil devět ofenzivních duelů.

Matěj Ryneš (Sparta) 7,9

V nastavení první půle byl u zadní tyče přesně v místě, kam mířil přetažený Daňkův centr, díky čemuž dokázal vyrovnat. On sám poslal do vápna celkem osm pasů.

Útočníci

Denis Višinský (Liberec) 7,9

Po skvělé akci, která začala už u gólmana Bačkovského, přišlo z jeho kopačky vyrovnání. Pokusil se pětkrát o driblink, ovšem ani jednou nebyl úspěšný.

Jan Kliment (Olomouc) 7,9

Dvěma góly řídil výhru Sigmy v Českých Budějovicích a hlavně jeho první trefa nůžkami stála opravdu za to. V průběhu celého zápasu se zúčastnil celkem 16 soubojů.

Abdullahi Tanko (Ostrava) 7,7

V 93. minutě dokázal utaženou střelou k zadní tyči v Ďolíčku aspoň snížit. Šanci měl i předtím, to ho však zastavil skvělý Rajchl.