Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport Daily #341: Peltova kauza se může táhnout ještě několik let, myslí si právník Leyer

Livesport Daily #341: Peltova kauza se může táhnout ještě několik let, myslí si právník Leyer.
Livesport Daily #341: Peltova kauza se může táhnout ještě několik let, myslí si právník Leyer.Livesport
Fotbalový funkcionář Miroslav Pelta si už potřetí vyslechl stejný rozsudek v korupční kauze, týkající se dotací do fotbalu v době, kdy byl předsedou FAČR. Ten rozsudek zněl – vinen. I potřetí se ale jednalo jen o nepravomocné rozhodnutí, Pelta se odvolal a celý případ se potáhne dál. Jak dlouho ještě? Proč celá kauza trvá už sedm let, jaké důkazy proti Peltovi jsou a proč si ho fotbal dál hřeje ve svém středu? O tom v Livesport Daily hovořil právník a člen správní rady Transparency International Petr Leyer.

"Ještě nějaký rok s tím případem strávíme," domnívá se právník. "Teď rozhodl první stupeň, přišlo odvolání, opět bude rozhodovat vrchní soud. Ten ping pong může ještě třeba minimálně dva roky trvat. A i v případě, že se dočkáme pravomocného rozsudku, tak nepochybuju o tom, že pak budou uplatňovány mimořádné opravné prostředky. To už nebude mít vliv na Peltův případný nástup do vězení, ale celá ta kauze bude žít dál," předpokládá Leyer.

Pelta navzdory kauze zůstává šéfem Jablonce a váženou postavou ve světě fotbalu. "Vždy v tom uměl chodit, využíval i své politické konexe, protože v Jablonci působil v komunální policie. Když byl šéfem FAČR, tak často zval různé politiky třeba na Euro, prostě si tu síť kontaktů budoval velmi dobře. A část z těch lidí ho ani teď neopouští, zjevně pro ně tlak veřejnosti, médií a sponzorů není tak velký, aby to znamenalo, že kariéra Miroslava Pelty skončí," vysvětluje Petr Leyer.

Livesport Daily #341: Peltova kauza se může táhnout ještě několik let, myslí si právník Leyer.
Livesport

V pondělní epizodě Livesport Daily jsme také probírali:

Jaké důkazy proti Peltovi existují?

Je dnes prostředí v českém fotbale a sportu obecně transparentnější?

Jak fungují dotace do sportu v zahraničí?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách – Spotify a Apple Podcasts.