Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

LIVE: Slavia – Sparta. Na góly Chytila a Zafeirise zareagoval umístěnou střelou Rrahmani

Aktualizováno
LIVE: Slavia – Sparta.
LIVE: Slavia – Sparta.Livesport
Stadion v Edenu hostí šlágr 11. kola Chance Ligy i jeden z vrcholů českého fotbalového podzimu v podobě derby Slavia – Sparta. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského se bleskově ujali vedení, když už ve druhé minutě otevřel skóre Mojmír Chytil. Ve 22. minutě po ztrátě Qazima Laciho přidal druhou branku parádní střelou Christos Zafeiris. Pětadvacet minut před koncem snížil umístěnou střelou Albion Rrahamani. Průběh utkání můžete sledovat živě s audiokomentářem na Livesport.cz.

Slavia Praha – Sparta Praha (+audiokomentář)

Slavia před týdnem ovládla vršovické derby s Bohemians a po úvodní remíze v Uherském Hradišti přidala osmou ligovou výhru v řadě a osamostatnila se v čele tabulky. Sešívaní ve čtvrtek s částečně obměněnou sestavou remizovali v Evropské lize 1:1 s Ajaxem a doma poprvé v sezoně nevyhráli (7-1-0 – všechny soutěže). Pět z uvedených výher zapsali v lize, z toho čtyřikrát zvítězili nejméně dvogólovým rozdílem a zároveň s čistým kontem. Jedním obdrženým gólem v devíti kolech vytvořili rekord Chance Ligy.

Sparta v předchozím kole neudržela vedení nad Olomoucí a nakonec doma po výsledku 2:3 nečekaně zaznamenala premiérovou soutěžní porážku v ročníku (13-2-1). Letenský celek si zlepšil náladu remízou 1:1 na hřišti Stuttgartu v Lize mistrů, poprvé od března však nevyhrál dva zápasy v řadě ve všech soutěžích. Sparta ztratila podruhé z posledních čtyř ligových utkání (2-1-1), obě zaváhání si ale připsala doma, na půdách soupeřů v lize zůstává se stoprocentní bilancí nejlepší (5-0-0).

Základní sestavy.
Základní sestavy.Livesport

Oba týmy mají z předešlých deseti vzájemných ligových zápasů vyrovnaný záznam (3-4-3), v loňské sezoně spolu odehrály čtyři soutěžní duely a všechny skončily remízou (po 90 minutách). Slavia doma v lize prohrála pouze jedno z minulých 12 utkání se Spartou a v polovině z nich brala plný bodový zisk.

Tabulka Chance Ligy