Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

LIVE: Olomouc na Letné nečekaně otáčí, po zásahu Muritaly uspěli Fiala se Zorvanem

Olomouc otočila na Spartě.
Olomouc otočila na Spartě.ČTK / Kamaryt Michal
V pořadí již 10. kolo Chance Ligy je netradičně zahájeno páteční předehrávkou mezi Spartou a Olomoucí. Oba týmy jsou v dobrém rozpoložení – zatímco svěřenci trenéra Larse Friise se mohou posunout na první místo, hanácký celek se v případě výhry bodově dotáhne na třetí Plzeň. Utkání sledujte od 19:30 živě na Livesport.cz.

Sparta – Olomouc (19:30)

Sparta po vydařeném vstupu do Ligy mistrů naplnila roli favorita v Českých Budějovicích a po 15 soutěžních zápasech v sezoně nadále drží neporazitelnost (13-2-0), přesto se v ligové tabulce nachází na druhém místě o skóre za Slavií. Letenský tým oproti začátku ročníku zpevnil obranu, v posledních čtyřech utkáních ve všech soutěžích neinkasoval a zároveň pokaždé vyhrál s rozdílem minimálně dvou gólů. Sparta doma v lize od začátku minulé sezony nepoznala přemožitele (16-5-0), na druhou stranu tam ale opanovala jenom polovinu z předešlých deseti vystoupení (5-5-0).

Olomouc navzdory brzkému vyloučení Adama Dohnálka vyhrála 2:1 nad Duklou Praha a pod vedením nového kouče Tomáše Janotky pouze dvakrát nebodovala (4-2-2), díky čemuž se nachází v nejlepší šestce. Sigma obě porážky zaznamenala venku, odkud si ze čtyř zápasů dovezla stejný počet bodů.

Sparta neprohrála posledních pět vzájemných ligových utkání a z tohoto výčtu čtyřikrát Olomouc porazila. Hanácké mužstvo cestuje na Letnou s vědomím, že tam v lize od září 2012 nezvítězilo (0-1-8).

Koho sledovat: Martin Vitík rozhodl duel v Českých Budějovicích a po šesti ligových startech má z pozice stopera na kontě již tři branky – vždy otevřel skóre Sparty a dvakrát rozhodl o výhře. Olomouc nemůže počítat s potrestaným nejlepším střelcem ligy Janem Klimentem, hosté se proto bude spoléhat zejména na jeho dvorního nahrávače Filipa Zorvana, jenž se v ročníku podílel na pěti gólech (1+4).

Zajímavosti: Sparta ve všech osmi ligových zápasech vsítila alespoň dvě branky a má nejproduktivnější útok soutěže (18). Předchozích šest vzájemných střetnutí přineslo stejný výsledek v poločase i po závěrečném hvizdu.