Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ligový výbor zvolil novou sedmičlennou disciplinární komisi, nechybí v ní Poborský

Karel Poborský je součástí nové disciplinární komise LFA.
Karel Poborský je součástí nové disciplinární komise LFA.Profimedia
Ligový výbor jednomyslně schválil nové složení disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA). Předsedu Jiřího Matznera, který výboru návrh předložil, doplní šest dalších členů. Mezi nimi je i bývalý dlouholetý reprezentant Karel Poborský.

Advokát Matzner se stal předsedou minulý týden, kdy po 11 letech ve funkci vypršel mandát Richardu Bačkovi. V úterý ligový výbor, ve kterém je pět zástupců klubů nejvyšší soutěže a dva z druhé ligy, schválil finální podobu komise. V ní nechybí ani dvaapadesátiletý Poborský, jenž má 118 startů za reprezentaci a před třemi lety se neúspěšně ucházel o pozici předsedy fotbalového svazu.

"Při výběru nových členů disciplinární komise jsem kladl důraz, aby vedle odborníků v oblasti práva byl součástí i některý z bývalých hráčů. Proto jsem velice rád, že došlo k domluvě s legendou české reprezentace Karlem Poborským, který přinese do rozhodování pohled aktéra, který celou řadu momentů zažil přímo z pozice aktivního hráče," řekl Matzner.

Kromě něj a Poborského budou v komisi ještě Jiří Kunášek, Josef Oplt, Lukáš Bohuslav, Josef Hlinka a Tomáš Capoušek. První zasedání je čeká už ve čtvrtek, kdy se budou zabývat událostmi úvodního kola první i druhé ligy.

"Jsem zároveň velice poctěn, že moji nabídku přijali vybraní odborníci a experti z oblasti advokacie a soudnictví, kteří mají za sebou celou řadu výrazných kariérních úspěchů. Nepochybuji o tom, že v tomto složení dokážeme při rozhodování na poli disciplinární komise LFA plnit principy, které jsem jasně definoval již při svém jmenování: Objektivita, odstup, nadhled a férovost," dodal předseda komise.

Program Chance Ligy