Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ligový ONLINE: Kabonga čeká dlouhá pauza. Boleslavský Mareček nastřílel Slovácku hattrick

Aktualizováno
Christophe Kabongo si na podzim už nezahraje.
Christophe Kabongo si na podzim už nezahraje.Profimedia
Ligový fotbal se už před týdnem vrátil zpět na české trávníky a v neděli nový ročník Chance Ligy, jehož vítěz se kvalifikuje přímo do Ligy mistrů, pokračuje dalšími čtyřmi zápasy druhého kola. Kromě Liberce, který zahájil novou éru klubu vítězstvím, se poprvé doma představí také plzeňská Viktoria. Aby vám neunikly podstatné informace a zároveň jste se dozvěděli novinky z útrob českých stadionů, sledujte speciál Livesport Zpráv, který mapuje nejzajímavější fotbalové dění nejen očima dat.

Neděle 28. července

23:30 – Trenér Miroslav Koubek nevyloučil, že Plzeň po zranění Christopha Kabonga ještě sáhne po posile do útoku. "Je to otázka k diskuzi, určitě na to téma chceme v příštích dnech hovořit. Nemohu nic vyloučit. Tento klub byl vždy akční v těchto věcech, uměl si poradit. Přestupní termín není uzavřený," řekl po vítězství nad Hradcem Králové.

21:57 – V Plzni se fanoušci po výměně stran dočkali rozvlnění sítě za zády brankáře hned dvakrát. Po dorážce Pavla Šulce sice přišla v 70. minutě vyrovnávací hlavička Petra Juliše, znovu však šla do akce kalibrovaná čára. Díky té videorozhodčí odhalili těsný ofsajd, Západočeši tak zůstali vedle Sparty jediným stoprocentním týmem v lize. Více informací najdete v článku.

Tabulka Chance Ligy.
Tabulka Chance Ligy.Livesport

21:14 – Světelná show v Plzni se mohla díky trefě Pavla Šulce z 56. minuty do sítě Hradce Králové konečně rozpohybovat. Český reprezentant sice po skvělém zákroku brankáře neproměnil penaltu, z dorážky se již ale nemýlil.

20:57 – Po konci prvního dějství fanoušci v Doosan Aréně branku neuviděli, ačkoliv viktoriáni měli znatelně více ze hry. Největší šanci Matěje Vydry pohotově zlikvidoval Adam Zadražil, díky jehož reflexům je skóre zatím stále 0:0.

Statistiky prvního poločasu
Statistiky prvního poločasuOpta by Stats Perform

19:55 – Druhé kolo Chance Ligy uzavírá duel Plzně s Hradcem Králové. Západočeši se pokusí navázat na úvodní výhru 3:1 na Dukle a zůstat v nové sezoně stoprocentní, Votroky však v lize nezdolali třikrát po sobě. Průběh zápasu můžete sledovat živě na Livesport.cz.

19:22 – Christophe Kabongo se na začátku angažmá v Plzni jevil jako výborná posila, český mládežnický reprezentant ale nyní výrazně přibrzdí. Útočník Viktorie si totiž před duelem s Hradcem poranil koleno a čeká ho několikaměsíční pauza. "Christophe se bohužel zranil na předzápasovém tréninku. V nejbližších dnech podstoupí operaci a podzimní část sezony pro něj tedy skončila předčasně. Má samozřejmě naši plnou podporu a maximální péči klubových lékařů a fyzioterapeutů. Věříme, že se po zranění vrátí co nejdříve zpět na trávník a v plné síle," uvedl sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

18:57 – Čeští pohároví zástupci zvládli po výhrách v úvodních utkáních 2. předkola Konferenční ligy i zkoušky v tuzemské soutěži. Domácí triumf Ostravy nad Jabloncem 1:0 zařídil Ewerton, jenž vsítil jediný gól duelu a potvrdil skvělou formu – kapitán Baníku se v posledních dvou zápasech přímo podílel na čtyřech brankách. Mladá Boleslav nedala Slovácku šanci, když v herně vyrovnaném utkání trestala chyby soupeře a předvedla výrazně kvalitnější koncovku. Zazářil záložník Daniel Mareček, který vstřelil svůj první ligový hattrick. Více informací najdete v článku.

18:15 – V Mladé Boleslavi je k vidění one man show v podání Daniela Marečka. Záložník Středočechů, jenž v minulé sezoně nastřílel v nejvyšší soutěži a domácím poháru celkem sedm gólů, už ve 46. minutě utkání proti Slovácku zkompletoval hattrick! Dokázal tak prolomit prokletí z minulé sezony, kdy hned čtyřikrát vstřelil v jednom utkání "jen" dvě branky. Středočeši vedou po prvním hattricku kariéry pražkého rodáka, jemuž na dvě ze tří branek přihrál Vasil Kušej, 3:0.

18:14 – Baník se proti Jablonci ujímá vedení, v 53. minutě se po přečíselní tři na dva prosadil střídající Ewerton.

17:50 – Zatímco první poločas mezi Ostravou a Jabloncem skončil bez branek, Mladá Boleslav si na domácí půdě před přestávkou zajistila dvěma góly Daniela Marečka vedení 2:0. Průběh obou utkání můžete sledovat na Livesport.cz.

17:00 – Druhé kolo nejvyšší soutěže pokračuje duely českých zástupců v předkole Konfernenční ligy. Ostrava i Mladá Boleslav v Evropě vyhrály, předtím při vstupu do ligové soutěže však zapsaly porážky. Baník hostí Jablonec a Středočeši Slovácko, průběh obou zápasů můžete sledovat živě na Livesport.cz.

16:28 – V Liberci se ve druhém poločase obraz hry diamentrálně změnil. Sigma využila pasivity Slovanu k vyrovnání na konečných 1:1, které zařídl z penalty Zorvan. Oba celky tak zůstávají po dvou kolech neporažené. Více informací najdete v článku.

15:55 – Na severu Čech je vyrovnáno, penaltu nařízenou za faul Michala Hlavatého nechytatelně proměnil Filip Zorvan.

15:19 – Liberec po prvním poločase vede nad Olomoucí 1:0 a při pohledu na statistiky je zřejmé, že je výrazně aktivnější. Jedinou šanci Olomouce měl Jan Kliment, který však střelou nůžkami poslal balon vedle a (zatím) nenavázal na dvě branky z úvodního kola v Budějovicích.

Statistiky prvního poločasu.
Statistiky prvního poločasu.Opta by Stats Perform

15:07 – Na stadionu U Nisy se jako první prosadil Slovan, po centru Ahmada Ghaliho otevřel hlavou skóre Benjamin Nyarko. Záhy dali domácí druhý gól, trefa Ghaliho však neplatila kvůli ofsajdu.

14:31 – Nedělní program druhého kola Chance Ligy načíná duel týmů, které na úvod sezony vyhrály. Liberec při domácí premiéře trenéra Radoslava Kováče hostí Olomouc, průběh utkání můžete sledovat živě na Livesport.cz.

Základní sestavy.
Základní sestavy.Livesport

13:32 – Dynamo oznámilo nového trenéra, poslední tým prvoligové tabulky převezme po odvolaném Jiřím Lerchovi František Straka. Specialista na "záchranářské práce" je českobudějovickým rodákem a jihočeské mužstvo už vedl v letech 2007 a 2008. Do české nejvyšší soutěže se vrací po pěti letech, naposledy v ní vedl Karvinou. Jeho posledním angažmá byly Michalovce, které na jaře dokázal zachránit ve slovenské Niké lize. Více informací najdete v článku.

V zákulisí jihočeského klubu se navíc podle informací Livesport Zpráv spekuluje o další chystané změně, na pozici sportovního ředitele by měl skončit dlouholetý funkcionář Dynama Milan Čadek, jehož pozici by mohl zaujmout bývalý ligový rozhodčí Jan Jílek.

12:50 – Pikantní duel čeká v neděli Daniela Vašulína, který se představí v plzeňském dresu proti Hradci Králové. Právě u Votroků přitom útočník Viktorie strávil čtyři předchozí sezony...

12:09 – Vedení českobudějovického Dynama odvolalo po sobotní porážce 0:4 na Slavii kompletní realizační tým v čele s Jiřím Lerchem. Favoritem na nově uvolněnou pozici by měl být jihočeský rodák František Straka. Více informací v článku.

09:50 – "O půli byl v kabině šramot, musel jsem zvýšit hlas. Nemám rád, když hrajete zápas na takovém stadionu, před takovou návštěvou a předvedete tohle. Jsou to přece ligoví fotbalisté, musíš se rvát o výsledek, musíte si věřit," kroutil hlavou trenér Dynama Jiří Lerch.

07:31 – Mladá Boleslav a Ostrava naproti tomu po úspěšném vstupu do kvalifikace Konferenční ligy budou v domácích zápasech usilovat o první body v ligovém ročníku – Středočeši proti Slovácku a Baník proti Jablonci.

07:20 – Fotbalisté Plzně se v neděli v druhém ligovém kole utkají doma s Hradcem Králové. Oba týmy v prvním dějství zvítězily a jejich snahou bude udržet krok s mistrovskou Spartou, která v sobotu podruhé vyhrála. Na předchozí tříbodový zisk se pokusí navázat také Liberec a Olomouc, které se utkají na severu Čech, a Jablonec.

Sobota 27. července

22:10 – Chance Liga nabídla v sobotu čtyři zápasy. Sparta zvítězila 4:1 v Teplicích a naladila na úterní domácí odvetu druhého předkola Ligy mistrů proti Shamrocku. Slavia přejela doma České Budějovice 4:0 a po bezbrankové remíze na stadionu Slovácka z minulého týdne si připsala premiérové vítězství v nové sezoně nejvyšší soutěže. Nováček soutěže Dukla přetlačila v pražském derby Bohemians 1:0 a Karviná vyhrála v Pardubicích rovněž 1:0. Druhé kolo nejvyšší soutěže pokraujče stejnou porcí utkání v neděli, kdy mimo jiné Plzeň přivítá Hradec Králové.

Tabulka Chance Ligy.
Tabulka Chance Ligy.Livesport

21:47 – Slávisté bezmocného soupeře demolují, čtvrtou branku přidal při souhře dvou střídajících hráčů Conrad Wallem, jenž zakončil po centru Lukáše Vorlického.

21:30 – Ke třetí brance pomohla sešívaným minela brankáře Martina Janáčka, jenž nadvakrát nedokázal zkrotit centr a balon vyrazil přímo pod nohy zakončujícího Filipa Prebsla. Pro záložníka, který v minulých sezonách hostoval v Liberci, to byla první trefa za Slavii.

20:55 – Slavia půjde do druhého poločasu s vedením 2:0. V závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky dal sice Lukáš Provod třetí branku, VAR však odhalil, že jí předcházel ofsajd.

20:10 – Sešívaní na Dynamo vlétli hodně zhurta, v deváté minutě se po milimetrově přesném centru Malicka Dioufa zblízka prosadil Daniel Fila.

20:03 – V Edenu se skóre měnilo už po 75 vteřinách, kdy Slavii proti Budějovicím poslal střelou z voleje o tyč do vedení David Douděra.

19:55 – Sobotní program Chance Ligy uzavírá zápas Slavie s Českými Budějovicemi. Sešívaní by v zaplněném Edenu rádi napravili úvodní remízu na Slovácku a zároveň potvrdili výbornou domácí bilanci s Dynamem, které ve Vršovicích od května 2005 zdolali ve 13 ligových utkáních v řadě. Průběh utkání, v němž trenér Jindřich Trpišovský pozměnil sestavu a do základu poslal mimo jiné Daniela Filu či Ivana Schranze, můžete sledovat živě na Livesport.cz.

18:59 – I v souběžně hraném utkání se radovali hosté, Karviná veze tři body z Pardubic díky přesnému zásahu Amara Memiče a vítězství 1:0.

18:57 – Na severu Čech se zadařilo také Ermalu Krasniqimu. Kosovský forvard, který přišel do Sparty teprve v létě, dal i díky teči teplické obrany tečku utkání na Stínadlech – úřadující ligoví mistři si po vítězství 4:1 připsali další tři body do tabulky Chance Ligy. Více informací najdete v článku.

18:55 – Skvělá práce Angela Preciada a Sparta si pojišťuje na Stínadlech vítězství. Ekvádorský reprezentant vystihl rozehrávku soupeře, unikl jeho defenzivě a následně předložil míč do prázdné branky Victoru Olatunjimu. Nigerijský forvard si připsal druhý gól v aktuální sezoně.

18:29 – Kaan Karinen poprvé od 11. května zasahuje do hry, v Teplicích v 69. minutě vystřídal Qazima Laciho.

18:23 – V Teplicích padly v rozmezí 60. a 61. minuty dva góly během pár vteřin. Domácí sice vyrovnali, krátce po brance Jaroslava Harušťáka ale udeřil Lukáš Haraslín. Slovenský reprezentant, kterému připravil gólovou ránu patičkou Kuchta, poslal hosty do vedení 2:1.

18:10 – Úřadující ligový mistr se dostal v utkání na teplických Stínadlech do vedení, když se na začátku druhého poločasu prosadil obránce Martin Vitík. Český reprezentant prokázal v šestnáctce domácích nejlepší orientaci, když dobře zareagoval na odražený míč a otevřel skóre zápasu. První gól duelu, který můžete sledovat žive na Livesport.cz, padl krátce poté, co se na ligové trávníky vrátil Ekvádorec Angelo Preciado.

17:54 – Na Stínadlech v prvním poločase gól nepadl, nejblíž mu byl Jan Kuchta, který trefil břevno. Karviná po úvodní části vede v Pardubicích 1:0.

16:32 – Na druhý pokus se při návratu mezi českou elitu dočkala Dukla premiérového vítězství. Svěřenci trenéra Petra Rady ovládli divoké malé pražské derby s Bohemians, které nabídlo dvě červené karty, i díky bizarní brance 1:0. Více informací najdete v článku.

16:13 – Finský záložník Kaan Kairinen se po vážném zranění kolene ze závěru minulé sezony poprvé vrací do sestavy pražské Sparty. V utkání, které hostí teplická Stínadla, bude kreativní středopolař trenérovi Larsu Friisovi k dispozici na lavičce náhradníků.

15:59 – Dukla se v malém pražské derby dostala v 66. minutě do vedení, když hrubě chyboval brankář Michal Reichl. Gólman Bohemians neudržel dlouhý míč a premiérovou trefu v aktuálním ročníku Chance Ligy si připsal Dominik Hašek.

15:45 – Na Julisce padla další červená karta, tentokrát na straně hostů. Zkušený Martin Dostál, jenž se na hřiště dostal až se začátkem druhého poločasu, sáhl v 52. minutě po unikajícím Murisi Mešanovičovi a byl vyloučen.

14:54 – Dukla bude mít ve zbytku utkání s Klokany těžkou práci, od 23. minuty totiž hraje v oslabení. Rozhodčí Lukáš Nehasil po kontrole u videa vyloučil Lukáše Matějku za přišlápnutí Matěje Hybše.

14:41 – Liberecký stadion U Nisy prošel výraznými úpravami a je připraven na premiérové domácí utkání v nové sezoně. Slovan bude v nedělním duelu celků, které vstup do Chance Ligy zvládly vítězně, hostit od 14:30 Olomouchostit od 14:30 Olomouc.

14:30 – Už 11 zápasů v řadě Dukla mezi ligovou elitou nepoznala chuť vítězství. Naposledy svěřenci trenéra Petra Rady podlehli favorizované Plzni a po návratu do nejvyšší soutěže tak stále čekají na první bodový zápis. Ten budou chtít ukořistit v malém pražské derby, které právě začalo na Julisce. Průběh utkání můžete sledovat živě na Livesport.cz.

Základní sestavy.
Základní sestavy.Livesport

11:09 – S novou sezonou fotbalové ligy odstartovala i nová rubrika Livesport Zpráv. Ta před každým kolem přináší statistický rozbor všech osmi zápasům víkendu. Komu se proti danému soupeři daří či naopak? A kdo bude svému trenérovi v blížícím se zápase chybět?

09:43 – Na Stínadlech bude ale také hodně rudo... Vstupenku na teplický stadion si totiž pořídilo už více než tři tisíce sparťanských fanoušků!

09:00 – Teplice vyrukují na favorizovanou Spartu i s novou hymnou, na níž se podílela i slavná kapela Kabát. "Nad Bouřňákem zakroužilo hejno ptáků..."

08:55 – V dalších dvou dnešních zápasech Pardubice od 17:00 přivítají Karvinou, s níž prohrály jediný z dosavadních osmi ligových duelů. Na Julisce bude od 14:30 k vidění pražské derby mezi nováčkem Duklou a Bohemians, kteří dejvickému celku nepodlehli v nejvyšší soutěži čtyřikrát po sobě.

08:50 – Sparta v úvodním kole zdolala po obratu Pardubice 2:1, v úterý navíc zvítězila 2:0 v prvním duelu druhého předkola Ligy mistrů na hřišti irského týmu Shamrock Rovers. Pražané prohráli jediné z posledních 20 vzájemných ligových utkání a s Teplicemi desetkrát po sobě bodovali. Na Stínadlech ale v nejvyšší soutěži dvakrát za sebou remizovali.

Spartě se v poslední době v Teplicích nedaří.
Spartě se v poslední době v Teplicích nedaří.Livesport

08:44 – Slavia před zaplněným Edenem bude chtít odčinit bezbrankovou remízu ze Slovácka a zároveň potvrdit dlouhodobě výbornou domácí bilanci s jihočeským celkem. Od května 2005 tam Dynamo, které zahájilo sezonu prohrou 0:2 s Olomoucí, zdolala ve 13 ligových utkáních v řadě.

Slavia na Jihočechy speciálně v Edenu umí.
Slavia na Jihočechy speciálně v Edenu umí.Livesport

08:18 – V sobotu se ve druhé české nejvyšší soutěži odehraje jediné utkání, a to mezi Sigmou Olomouc B a Prostějovem. Výkop je naplánován na 10:15. Hrát se bude jako obvykle na Andrově stadionu.