Liberec ulovil posilu z Rakouska. Pod Ještěd se stěhuje ghanský útočník Nyarko

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liberec ulovil posilu z Rakouska. Pod Ještěd se stěhuje ghanský útočník Nyarko

Benjamin Nyarko se připojil k fotbalistům Liberce.
Benjamin Nyarko se připojil k fotbalistům Liberce.Profimedia
Liberecký Slovan představil po Michalu Hlavatém a Martinu Rýzekovi tento týden už třetí posilu. Pod Ještěd se stěhuje ghanský ofenzivní univerzál Benjamin Nyarko (20), jenž naposledy hrál druhou rakouskou ligu za Lafnitz. Rychlostní typ fotbalisty sbíral zkušenosti také v rodné Ghaně či Španělsku. Dotaženo bylo také roční hostování bez opce stopera Adama Ševínského z druholigového B-týmu Sparty.

"Když jsem se poprvé o možnosti přestupu dozvěděl, říkal jsem si, že to je sen. Je to tu skvělé. Myslím si, že být ve Slovanu Liberec je pro mě nejlepší možnost, protože dostanu šanci posunout svoji kariéru, dále se rozvíjet. A odteď od sebe očekávám víc, protože mám okolo sebe tým, který je přátelský, a všichni jsou fajn. Je to místo pro rozvoj," uvedl Nyarko.

Severočeši hráče sledovali delší dobu. "Je to rychlostní typ útočníka, který je zároveň odolný v soubojích. Tato typologie nám v týmu scházela. Navíc je pořád velmi mladý a je u něho tudíž předpoklad dalšího rozvoje. Věříme, že u nás zaznamená další progres," podotkl generální ředitel Slovanu Jan Nezmar.

Liberec už tento týden posílili záložník Michal Hlavatý a talentovaný slovenský stoper Martin Rýzek.

Dvacetiletý Ševínský se ke Slovanu připojil už v červnu na začátku přípravy. Mládežnický reprezentant čeká na debut v první lize, rezervní mužstvo Sparty vedl jako kapitán.

Další přestupy a spekulace