Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liberec třemi góly v úvodu druhé půle otočil zápas na Dukle, dva góly dal žolík Letenay

Liberec ve druhém poločase otočil skóre.
Liberec ve druhém poločase otočil skóre.Pavel Mazáč / CNC / Profimedia
Fotbalisté Liberce zvítězili v 10. kole Chance Ligy na hřišti pražské Dukly 4:1, přestože šli do kabin po první půli s jednogólovou ztrátou. Během osmi minut se totiž v úvodu druhé půle dvakrát trefil střídající Lukáš Letenay (23) a jeden gól přidal Michal Hlavatý (26). Slovan si tak připsal třetí ligovou výhru v sezoně a posunul se na šestou příčku, Dukla je s pětibodovou ztrátou na 14. místě.

Dukla Praha – Liberec 1:4

Start do zápasu měli hosté velmi špatný. Uběhlo jen 98 sekund od úvodního hvizdu, kdy se po individuální akci prosadil střelou na zadní tyč z rohu pokutového území Jakub Zeronik. Gólman Liberce Hugo Jan Bačkovský dle všeho počítal s tečí, ta však nepřišla, a tak domácí mohli slavit.

O sedm minut později to mohlo být o dva góly, centr Štěpána Šebrleho z pravé strany si levý bek Liberce Aziz Kayondo srazil jen těsně vedle branky. Ve 21. minutě se uvolnil na křídle Muris Mešanovič, hledal před brankou Šebrleho, na poslední chvíli však srazil míč mimo brány obránce Denis Halinský. O šest minut později gólman Bačkovský výborným zákrokem vytáhl střelu Jakuba Řezníčka, který se tak vstupu do Klubu ligových kanonýrů za 100 ligových branek nedostal.

Od té doby se taktovky chopil Liberec, jenže s pokusem Benjamina Nyarka si nejprve poradil brankář Matúš Hruška a následnou dorážku libereckého útočníka na brankové čáře tělem zastavil Šebrle. V závěru poločasu pak z levé strany odcentroval Kayondo a Nyarko trefil v ideální pozici jen levou tyč brány Dukly.

Spokojenost na straně Dukly ale mohla jít do koše téměř ihned po startu druhé půle. Hned po třech minutách se prosadil střídající Letenay, Hruška vyrazil střelu Santiaga Enemeho jen před sebe, kde už čekal pozorný slovenský útočník a doklepl míč do sítě. Stejný hráč otočil za pět minut skóre, tentokrát se prosadil hlavičkou po perfektním centru Enemeho z pravé strany. Trpká desetiminutovka Dukly byla zakončena v 55. minutě. Po šikovném přiťuknutí Lubomíra Tupty se k míči na hranici penalty dostal Hlavatý, na jehož zakončení k tyči Hruška nedosáhl.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Dukla se vzápětí dočkala gólu, nicméně bohužel pro ni VAR v 59. minutě našel před zakončením Murise Mešanoviče jeho ofsajdové postavení, a tak branka nemohla platit. Tohle ale bylo pro Liberec velké varování, a tak byl od té doby zase tím aktivnějším týmem, více držel míč a postupně ukusoval minutky.

To se nakonec podařilo až do úplného konce, Liberec navíc skóre ještě navýšil, když se v nastavení prosadil po nepovedené střele Letenaye Višinský. Liberec tak venku vyhrál poprvé od 1. kola, kdy se mu to povedlo v Karviné. Zisk tří bodů bude Slovan obhajovat v sobotu 5. října, kdy doma přivítá v derby Jablonec. Dukla bude ve stejný den zajíždět do Teplic.

Letenay byl hvězdou zápasu.
Letenay byl hvězdou zápasu.Opta by Stats Perform

Pardubice – Teplice (16:00)

Slovácko – Karviná (16:00)

Jablonec – Hradec Králové (19:00)

Tabulka Chance Ligy