Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kuchta míří do Dánska. Útočník Sparty by se měl stát novou posilou Midtjyllandu

Kuchta by se měl stěhovat do Dánska.
Kuchta by se měl stěhovat do Dánska.Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia
Se Spartou vyhrál dva mistrovské tituly, ale Ligu mistrů si v jejím dresu pravděpodobně Jan Kuchta (27) nezahraje. Podle informací dánského webu Bold by se měl stát novou posilou Midtjyllandu.

Zdroje ze severu hovoří o tom, že Jan Kuchta už je na cestě do Dánska, kde by se měl dotáhnout jeho přestup. Na Letné už si měl sbalit věci a jeho etapa ve Spartě má být ukončena. Po Ladislavu Krejčím se jedná o druhého klíčového hráče, který Spartě v minulé sezoně pomohl k zisku double, a v létě opustil tým.

Informaci potvrzuje i český web inFotbal.cz, který uvádí, že Midtjylland měl o Kuchtu zájem už v předchozí sezoně. Sparta navíc měla mít s hráčem dohodu, že mu v případě zajímavé nabídky, nebude stát v cestě a dopřeje mu odchod.

Jan Kuchta a jeho statistiky ve Spartě.
Jan Kuchta a jeho statistiky ve Spartě.Livesport / Profimedia

Pražané se na jeho případný odchod připravovali. Před téměř dvěma týdny dotáhli příchod Albiona Rrahmaniho z Rapidu Bukurešť. V základní sestavě navíc v posledních zápasech nastupoval Victor Olatunji a český reprezentant byl odsunut mezi náhradníky. 

O Kuchtu však měl mít podle Boldu zájem i FC Kodaň. Jeho interes byl však vázaný na možný odchod Orriho Oskarssona, který se zatím neuskutečnil. Přestupového okno se v Dánsku uzavírá v pondělí.

Kuchtu přivedla Sparta v létě 2022 z Lokomotivu Moskva na hostování, které během jara 2023 změnila na trvalý přestup. Ve sparťanském dresu naskočil do 92 zápasů, vstřelil 37 branek. Dvakrát slavil triumf v lize i jednou v MOL Cupu.

Další přestupy a spekulace