Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kuchta definitivně opouští Spartu, nově bude hájit barvy dánského Midtjyllandu

Kuchta bude hrát za Midtjylland.
Kuchta bude hrát za Midtjylland.X @fcmidtjylland
Očekávaný přestup Jana Kuchty (27) ze Sparty do Midtjyllandu byl oficiálně dokončen. Produktivní útočník na Letné hrál od léta 2022 a během svého působení výrazně přispěl ke dvěma mistrovským titulům, jednou slavil i triumf v MOL Cupu. S dánským klubem měl Kuchta podepsat čtyřletý kontrakt.

Pražané se nicméně na Kuchtův případný odchod připravovali. Před téměř dvěma týdny dotáhli příchod Albiona Rrahmaniho z Rapidu Bukurešť. V základní sestavě navíc v posledních zápasech nastupoval Victor Olatunji a český reprezentant byl odsunut mezi náhradníky. Po Ladislavu Krejčím se jedná o druhého klíčového hráče, který Spartě v minulé sezoně pomohl k zisku double, a v létě opustil tým.

"Je zvyklý vyhrávat, symbolizují to mistrovské tituly z uplynulých dvou sezon se Spartou Praha, které také pomohl ke kvalifikaci do Ligy mistrů," říká ředitel Midtjyllandu Peter Sand.

"Po několika dobrých letech ve Spartě jsem připraven na další krok v novém klubu a nové zemi. Jsem moc šťastný, že jsem tady," prohlásil Kuchta bezprostředně po svém příchodu.

V klubu se Kuchta setká s krajanem Adamem Gabrielem, jenž v Midtjyllandu působí od léta loňského roku. "Teď se těším na setkání se spoluhráči. Oslovil jsem Adama Gabriela, který mi řekl, že na mě čekají talentovaní spoluhráči a dobrá parta lidí," prohlásil Kuchta, který v sobotu s týmem absolvuje první trénink.

Kuchtovy statistiky v dresu Sparty.
Kuchtovy statistiky v dresu Sparty.Livesport

Liberecký rodák Kuchta si v Dánsku vyzkouší druhé zahraniční angažmá. V mládeži prošel oběma pražskými "S", poté v Česku nastupoval za Bohemians 1905, Žižkov, Slovácko, Teplice, Liberec a Slavii, s níž se stal před odchodem do Ruska v roce 2021 mistrem ligy. V domácí nejvyšší soutěži má bilanci 174 startů a 68 branek.

"Vzhledem ke konkurenci a příchodu Albiona Rrahmaniho se to nejspíš dalo očekávat, bylo vidět, že s dalšími novými hráči jeho pozice slábla. Pro Kuchtu to bude svým způsobem vysvobození, Midtjylland je zajímavá destinace i pro život, navíc se tam potká s Adamem Gabrielem. Dobrý přestup pro něj i pro Spartu," okomentoval přestup expert Livesport Zpráv Jan Morávek.

Fotbalové přestupy ONLINE