Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kováčův Liberec doma nevyužil herní převahy, Olomouc vybojovala i díky penaltě bod

Aktualizováno
Jan Kliment (vpravo) vybojoval penaltu, kterou následně proměnil Filip Zorvan (vlevo).
Jan Kliment (vpravo) vybojoval penaltu, kterou následně proměnil Filip Zorvan (vlevo).Profimedia
Fotbalisté Liberce remizovali ve druhém kole Chance Ligy na vlastním hřišti s Olomoucí 1:1. Smršť šancí Slovanu v prvním dějství vyvrcholila gólem Benjamina Nyarka (20), jemuž stačilo k otevření střeleckého účtu na severu Čech 92 minut. Po výměně stran ale skóre korigoval z penalty Filip Zorvan (28) a oba týmy tak zůstávají v nové sezoně neporažené.

Slovan Liberec – Sigma Olomouc 1:1

Na domácí ligovou premiéru pod novým ambiciózním majitelem se Liberec naladil nejlepším možným způsobem – v Karviné zvítězil 3:1. Podobně úspěšný vstup do sezony prožila také Olomouc, která triumfovala díky dvěma brankám Jana Klimenta v Českých Budějovicích 2:0. Formu z prvního kola si ovšem k Nise lépe přenesli domácí. Díky výborné orientaci uvnitř šestnáctky v úvodu hned dvakrát zahrozil Nyarko, ke gólovému zakončení ale ghanskému útočníkovi v obou případech scházely centimetry.

Domácí nepolevovali a ve 37. minutě byli odměněni. Centr na zadní tyč v podání Ahmada Ghaliho nekompromisně uklidil hlavou aktivní Nyarko. Z pohledu domácích mohlo být ještě veseleji, po náramné průnikovce Michala Hlavatého se totiž prosadil Ghali, jemuž však překazil radost ofsajdový praporek. Před odchodem do kabin podruhé v sezoně střihnul nůžkami Kliment, výstavní gól z budějovického stadionu však nenapodobil.

Po výměně stran ale třicetiletý útočník přeci jen měl prsty ve vyrovnávací brance, když rychlou reakcí v šestnáctce soupeře vybojoval penaltu. Tu s přehledem proměnil Zorvan a Hugo Jan Bačkovský tak poprvé proti Olomouci kapituloval až ve třetím zápase. Poměry na trávníku se v následujících minutách vyvážily, fanoušci na stadionu U Nisy již ale nebyly svědky velkého množství šancí.

Ta největší přišla v samotném závěru. V 92. minutě zahodil obrovskou příležitost v tu chvíli liberecký kapitán Dominik Plechatý, který tvrdým volejem orazítkoval tyč. Liberec tak navzdory herní převaze nenavázal na výhru z Karviné, sympatický výkon pod trenérem Radoslavem Kováčem stačil jen na remízu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Olomouc nedokázala zopakovat sedm let starý bezchybný vstup do sezony, stejně jako Severočeši ale zůstává v nové sezoně bez přemožitele.

Tabulka Chance Ligy