Karviná zahájila přípravu pod vedením Hyského a bez několika opor. Končí Budínský či Holec

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Karviná zahájila přípravu pod vedením Hyského a bez několika opor. Končí Budínský či Holec

Martin Hyský na úvodním tréninku Karviné.
Martin Hyský na úvodním tréninku Karviné.Profimedia
Hráči Karviné zahájili úvodním tréninkem pod vedením nového kouče Martina Hyského přípravu na prvoligovou sezonu. V týmu chybělo několik opor, kterým skončily smlouvy nebo mají svolení hledat si angažmá. Vedení nepočítá s dosavadním kapitánem Lukášem Budínským, brankářem Dominikem Holcem, jeho slovenským krajanem Alexem Ivánem nebo útočníkem se šesti reprezentačními starty Martinem Doležalem.

Holec byl v minulém ročníku klíčovým hráčem Karviné, o závěr sezony ho ale připravilo zranění. Bývalému brankáři Sparty vyprší ke 30. červnu smlouva. Ještě větším překvapením je konec Budínského, jenž ve slezském klubu působil už mezi lety 2014 až 2019.

Zkušený ofenzivní záložník loni pomohl Karviné k návratu mezi elitu a v uplynulé sezoně si během 29 zápasů včetně barážového dvojutkání s Vyškovem připsal šest gólů a pět asistencí.

V týmu končí také obránci Jiří Bederka s Matějem Čurmou, kapverdský křídelník Papalélé a autor čtyř ligových branek Adeleke Akinyemi z Nigérie. Novou tváří je osmnáctiletý záložník David Planka, o jehož angažmá klub jedná se Slavií. Mládežnický reprezentant nastupoval pod Hyským minulou sezonu ve druholigové Vlašimi.

Karvinou čeká už ve středu první přípravný duel proti polskému celku Termalica Nieciecza. Do ligy vstoupí 20. července domácím utkáním s Libercem.

Program nové ligové sezony