Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Hradec Králové po chybě gólmana Olomouce na poslední chvíli vydřel bod za remízu

Aktualizováno
Hradecký Štěpán Harazim a Jan Fiala z Olomouce v zápase 12. kola Chance Ligy.
Hradecký Štěpán Harazim a Jan Fiala z Olomouce v zápase 12. kola Chance Ligy.ČTK / Taneček David
Olomoucká Sigma přišla ve 12. kole Chance Ligy na hřišti Hradce Králové až v nastavení druhé půle o výhru, když po hrubé chybě Tadeáše Stoppena inkasovala a remizovala 1:1. Votroci i tak po zdařilém úvodu sezony zapadli do výsledkové krize, z posledních šesti ligových zápasů vyhráli jediný.

Hradec Králové – Sigma Olomouc 1:1

Hanáci chtěli v prvním ligovém duelu po reprezentační přestávce odčinit poslední ligové kolo, v němž doma podlehli 1:3 Bohemians, a navíc kvůli vyloučení přišli o nejlepšího ligového střelce Jana Klimenta. Hradec vlétl do utkání velmi aktivně, už v úvodní minutě se k centru z levé strany dostal Adam Vlkanova, který našel hlavu Ondřeje Mihálika, brankáři Sigmy Stoppenovi a levému bekovi Jiřímu Slámovi se však podařilo míč odklidit do bezpečí.

V průběhu následujících minut se hra vyrovnala a celkem, jenž se jako první v duelu radoval, byla Olomouc. Po rohovém kopu ve 13. minutě proletěl centr až na zadní tyč, kterou předpisově zavíral Matěj Mikulenka a dráze míče do sítě nezabránil ani hradecký kapitán Petr Kodeš. Východočeši se posléze mohli postarat o vyrovnání, rybička Mihálika po centru Lukáše Čmelíka ale jen těsně minula tyč olomoucké branky.

Slovenský křídelník byl i u další zajímavé příležitosti domácích v 32. minutě, když zpoza vápna napřáhl, Stoppen však jeho pokus vytěsnil na rohový kop. Nejzajímavější situace po změně stran se vyskytla v 55. minutě, kdy Yunusa Muritala loktem ve vápně fauloval Filipa Čiháka a kopala se penalta ve prospěch domácího celku. K pokutovému kopu se postavil kapitán Kodeš, ale přízemní zakončení vyrazil pohodlně skokem k pravé tyči Stoppen.

V 88. minutě si na centr z pravé strany naskočil Vlkanova, ale ve stoprocentní situaci trestuhodně minul bránu. Východočeši se dočkali ve třetí minutě nastaveného času, kdy Ladislav Krejčí odcentroval z levé strany a míč z jeho levačky zakončil hlavou Adam Griger do břevna. Následně míč skotačil v náručí Stoppena, kterému balon vypadl přesně k nohám Grigera, jenž se gólu napodruhé dočkal.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Olomouc příští sobotu na Andrově stadionu ve velmi zajímavém klání vyzve Jablonec. Východočeši zamíří ve stejný den do Českých Budějovic.

Tabulka Chance Ligy