Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Houštecký řval na sudího a už ve čtvrté minutě byl vykázán. Trpišovský jeho chování zlehčoval

Houštecký (vpravo) stává při zápasech vedle lavičky nebo za ní.
Houštecký (vpravo) stává při zápasech vedle lavičky nebo za ní.Pavel Mazáč / CNC / Profimedia
I když ho trenér Slavie Jindřich Trpišovský (48) hájí, kde může, jeho dlouholetý asistent a pravá ruka Zdeněk Houštecký (52) si neodpustil další exces. Už ve čtvrté minutě sobotního duelu s Plzní se musel poroučet od laviček, protože rozhodčího Dalibora Černého (29) a čtvrtého sudího Marka Radinu (31) počastoval vulgárními výrazy a vyhrožoval jim. Jeho nadřízený a dlouholetý přítel Trpišovský jeho jednání po zápase zlehčoval.

"A stejně byl odtamtud slyšet až na hřiště. U něj není rozdíl, jestli sedí v první nebo šesté řadě," snažil se odlehčit situaci hlavní slávistický kouč Trpišovský.

Sudí Černý do zápisu o utkání po skončení duelu k chování Houšteckého, který pravidelně stojí v Edenu za lavičkou domácích jako technický doprovod, protože k usednutí na ni mu chybí potřebná trenérská licence, uvedl, co si spolu s kolegy vyslechl.

Zápis o červené kartě pro Zdeňka Houšteckého.
Zápis o červené kartě pro Zdeňka Houšteckého.is.fotbal.cz

"Použití pohoršujících, urážlivých nebo ponižujících výroků nebo gest. Úmyslné opuštění prostoru pro technický doprovod z důvodu projevu nesouhlasu a protestování proti rozhodnutí rozhodčího. Po udělení červené karty se dopustil urážejících a ponižujících výroků směrem k rozhodčímu: 'Ty jsi hajzl!' a dále směrem ke 4. rozhodčímu: 'Jděte do p****e z***i, napiš si tam, co chceš!'" zaznamenal hlavní rozhodčí.

Po dalším extempore se sudími, kterým nadával a vyhrožoval, čeká Houšteckého předvolání k disciplinární komisi a očekává se, že jako recidivista dostane zákaz vstupu k lavičkám na delší čas. O to více udivuje komentář jeho dlouholetého kamaráda, ale zároveň nadřízeného Trpišovského na pozápasové tiskové konferenci.

"Houšťu (Houšteckého) bylo odtamtud (po vykázání na tribunu mimo lavičky) slyšet až na hřiště. U něj není rozdíl, jestli sedí v první nebo šesté řadě. Zároveň nám to emočně pomohlo. Malinko jsme v tu chvíli cítili křivdu a tahle reakce nás pozitivně nastartovala. Hráči znají Houšťu a tohle je spíš nakoplo," reagoval Trpišovský, jemuž je dlouhodobě vyčítáno, že chování svého asistenta i třeba dalšího člena realizačního týmu Pavla Řeháka toleruje.

Slavia Praha – Viktoria Plzeň 3:0