Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Gól z takové dálky jsem ještě nedal, řekl Krmenčík. Nadávky? V Plzni to prý bude ještě horší

Michael Krmenčík v souboji se stoperem Sparty Asgerem Sörensenem.
Michael Krmenčík v souboji se stoperem Sparty Asgerem Sörensenem.ČTK / Šulová Kateřina
Michael Krmenčík (31) je spokojený, jak se mu povedl úvodní zápas v základní sestavě Slovácka. Bývalý český reprezentant gólem a asistencí pomohl týmu z Uherského Hradiště k překvapivé remíze 2:2 na Spartě, pro kterou šlo v šestém kole o první bodovou ztrátu v ligové sezoně. Někdejší útočník Plzně či Slavie na tiskové konferenci připomněl, že znovu skóroval do branky směrem k Letenské pláni, kterou si oblíbil.

Sparta – Slovácko 2:2

Krmenčík se blýskl krásnou trefou. Rodák z Kraslic ve 24. minutě napálil skákavý míč, přehodil chytrým lobem z dálky špatně postaveného brankáře Petera Vindahla a poslal hosty do vedení 2:1. Teprve v půlce srpna se přitom vrátil do české ligy z kyperského Apollonu Limassol.

"Asi tak nějak jsem si první start v základu vysnil, navíc na Spartě. Tuhle bránu mám hodně rád, pamatuji si, že už s Plzní jsem tady dvakrát loboval gólmana. Není to přitom můj klasický gól. Z takové dálky jsem asi ještě nikdy neskóroval. V hlavě mi nejspíš něco seplo: Vystřel. Všiml jsem si gólmana, že stojí hodně před brankou," řekl Krmenčík.

Spartě dal už pátý ligový gól v kariéře, její fanoušci ho "přivítali" skandováním nadávek na jeho adresu. "Takoví jsou lidi v Česku. Tady na Spartě, v Plzni to bude asi ještě horší. Mentálně jsem na to připravený, takové věci vypouštím z hlavy. Lidi mají rádi takové chlapy, jako jsem já," uvedl s dávkou ironie.

Za celou minulou sezonu na Kypru dal jen dva góly. V české lize má aktuálně bilanci 143 zápasů a 59 branek. "Jsem rád, že jsem dostal prostor a připsal si gól a nahrávku. Je škoda, že jsme nakonec nevyhráli, ale hodnotím zápas kladně. Vydržel jsem na hřišti necelých 60 minut. Musím makat, abych vydržel ještě déle, příště snad o 15 minut víc," přál si Krmenčík.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Za Slovácko debutoval v minulém kole při vítězství nad Baníkem Ostrava jako střídající hráč. Jeho angažování se zatím ukazuje jako dobrý tah. "Zatím to tak vypadá. Dal gól, své si odpracoval. Byly na něj i nějaké fauly, které se nepískly. S jeho přístupem můžeme být spokojeni. Pokud jde o gól, líp to trefit nešlo," zhodnotil posilu trenér Slovácka Roman West.

Tabulka Chance Ligy