Friis začal úspěšně, Sparta v prvním zápase letní přípravy porazila AIK Stockholm 3:1

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Friis začal úspěšně, Sparta v prvním zápase letní přípravy porazila AIK Stockholm 3:1

Sparťané slaví gól v přípravném zápase s AIK.
Sparťané slaví gól v přípravném zápase s AIK.@ACSparta_CZ
Sparta v prvním utkání letní přípravy porazila AIK Stockholm 3:1. Proti aktuálně osmému týmu švédské ligy si zápasovou premiéru jako hlavní trenér odbyl Lars Friis, nástupce Briana Priskeho. V prvním poločase skóroval Indrit Tuci, po přestávce se trefili Ondřej Kukučka a Jan Mejdr. Za hosty snížil John Guidetti. Český mistr nastoupil na Letné ještě bez reprezentantů z Eura, zápas sledovalo 5121 diváků.

Sparta Praha – AIK Stockholm 3:1

V základní sestavě si debut za A-tým Sparty připsal Jakub Uhrinčať. Právě slovenský obránce měl první velkou šanci, ale zahodil ji. Lépe si vedl Tuci, který napřáhl zdálky a otevřel skóre.

Do druhého poločasu poslal Friis kompletně novou jedenáctku. Hned na jeho začátku se skrytou střelou prosadil obránce Kukučka, který se vrátil z hostování v Pardubicích. Vedení pak tvrdou ránou po zemi k tyči navýšil Mejdr. Za AIK upravil skóre bývalý švédský reprezentant Guidetti.

"Můj debut se zásadně nelišil oproti tomu, když jsem jako asistent zastupoval potrestaného hlavního trenéra v lize na Bohemians. Jak jsem předeslal, pro mě je hlavní, abych zůstal stejný. Samozřejmě si uvědomuji, že musím vystoupit víc do popředí, převzít větší zodpovědnost. Máme však dobré mužstvo a realizační tým. Větší rozdíl možná přijde až v prvním ostrém soutěžním utkání," uvedl Friis po zápase na tiskové konferenci.

Sparta se v dalším zápase představí v pátek proti Trnavě znovu na domácím hřišti, v neděli 7. července pak zamíří na herní soustředění do Německa.

S ohledem na Euro i Copu América se budou reprezentanti vracet do týmu postupně. "Kluci si potřebují odpočinout a mít volno. Jde o to, kdy pro ně šampionáty končí. Sezona byla velmi dlouhá a náročná. Nemyslím si, že budou stoprocentně nachystaní hned na první zápas proti Pardubicím, možná ani na druhé kolo. Rozhodně nechceme, aby začali sezonu vyhořelí," podotkl dánský kouč.

"Není to samozřejmě nejlepší přípravné období v historii, máme i mladé hráče, kteří by chtěli jít hostovat. Kádr bude jasný až před Pardubicemi. Přestupní termín navíc bude ještě dlouhý a ze zkušenosti moc dobře vím, že dokud není uzavřen, není nikdy nic definitivní. Euro není náš nejlepší kamarád, ale jsme velký klub a musíme se s tím vyrovnat," dodal Friis.

Program nové sezony: Derby bude v říjnu