Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ewerton při penaltě znovu selhal. Nemyslím si, že bychom měli cokoliv měnit, podržel ho Hapal

Ewerton z penalty nedokázal napodobit Antonína Panenku.
Ewerton z penalty nedokázal napodobit Antonína Panenku.Profimedia
České Budějovice daly druhý ligový gól v sezoně, na Baníku však prohrály 1:2 a s jediným bodem z devíti zápasů zůstávají na dně tabulky Chance Ligy. Na předposlední Teplice po další prohře ztrácí už pět bodů. "Jsme v tristní situaci, body nepřichází, ale stále si myslím, že je na čem stavět," řekl po zápase trenér Jihočechů František Straka (66). 

Dynamo v minulém kole nestačilo na Spartu, které doma podlehlo 0:2. V Ostravě mohli Strakovi svěřenci opět jen překvapit a od bodů nakonec nebyli daleko. "Ta tíha zodpovědnosti byla na naší straně, věděli jsme, že musíme potvrdit výhodu domácího prostředí, ale nebyl to vůbec jednoduchý zápas," přiznal před kamerami O2TV Sport trenér Baníku Pavel Hapal. 

Trenér Straka čeká na první výhru na lavičce Jihočechů, svůj náročný start tak chtěl ozdobit ziskem cenných bodů v Ostravě. "Jsem zklamaný. Jel jsem sem s vizí, že tady nějaké body urveme a v prvních 30 minutách se zdálo, že to můžeme dokázat. Byli jsme precizní, drželi jsme Baník daleko od naší branky. Bohužel nás už po několikáté srazila individuální chyba," litoval po zápase Straka. 

Ve 32. minutě využil nedůslednosti českobudějovické obrany David Buchta a úplně osamocen poslal míč za bezmocného Viléma Fendricha. "Takové věci nás strašně sráží, je to už několikátý zápas. Musíme se takových chyb vyvarovat, abychom dokázali držet nuly a mohli jsme hrozit z pevné obrany. Kluci se rvali, odmakali to, ale rozhodla pečlivost a preciznost v klíčových chvílích," připustil zkušený trenér Jihočechů. 

Buchta se z pozice wingbeka prosadil podruhé za sebou a v součtu s předkoly Konferenční ligy má bilanci tří branek a dvou gólových nahrávek. "Dal gól už v Teplicích, tím se zvedl. V tříobráncovém systému má trochu jinou pozici, ale sžil se s ní a jsem za to rád," chválil záložníka Hapal. 

Druhou branku mohl z penalty vstřelit Ewerton, ale potvrdil trápení z posledních měsíců. První pokutový kop po nešťastném rozstřelu s Kodaní, v němž Baník neproměnil čtyři pokusy z pěti, zkusil Panenku, jeho pokus ale Fendrich zlikvidoval. Brazilský šikula tak neproměnil třetí z posledních šesti penalt. 

"Nemyslím si, že bychom měli cokoliv měnit. Máme určené hráče a jedním z nich je i Ewe. Věřil si, tak si to vzal, když si věřit nebude, nechá to někomu jinému. Myslím si, že není potřeba cokoliv měnit," vyjádřil svým hráčům podporu Hapal. 

Budějovice nakonec v závěru zásluhou exbaníkovce Quadriho Adedirana snížily, na body ale druhá branka v sezoně nestačila. I proto Dynamo zůstává daleko za zbytkem ligového pelotonu.

"Kdybychom spočítali všechny šance, co jsme v našich zápasech měli a proměnili jsme alespoň 50 procent, tak bychom byli úplně někde jinde. Efektivita nás sráží. Musíme se v těch ofenzivních pozicích uklidnit," ví Straka. Zároveň ale dodává, že jeho tým potřebuje čas k tomu aby dozrál. 

"Když se podíváme pořádně, tak zjistíme, že klukům je 19, 20 let. Je jasné že se potřebují vyhrát a právě zápasy na hřištích klubů, které se budou prát o Evropu, jsou tou nejlepší školou. Věřím tomu, že jsme na dobré cestě," řekl zkušený kouč.

Baník – Dynamo ČB 2:1