Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dvougóloví Kliment s Šínem zařídili remízu Olomouce s Baníkem, v Karviné gól nepadl

Baníku nestačily ani dvě Šínovy branky.
Baníku nestačily ani dvě Šínovy branky.ČTK / Peřina Luděk
V zápase sedmého kola Chance Ligy přivítala Sigma Olomouc na Andrově stadionu ostravský Baník. Atraktivní duel, který nabídl množství šancí, skončil dělbou bodů po remíze 2:2. V utkání zářili Matěj Šín (20) s Janem Klimentem (31). Druhý jmenovaný si v narozeninový den připsal již sedmou trefu v novém ročníku Chance Ligy a vévodí tabulce nejlepších ligových střelců. Ve dalším zápase mezi Karvinou a Duklou Praha gól nepadl. Slezané bodovali ve třetím kole po sobě, nováček nejvyšší soutěže neprohrál podruhé za sebou.

Olomouc – Baník Ostrava 2:2

V 17. minutě se nigerijský útočník Abdullahi Tanko dostal dobře načasovaným náběhem za obranu domácích a jeho prudkou střelu na bližší tyč musel vytáhnout na roh gólman Stoppen. Brankář Sigmy se blýskl do konce první půle ještě dvakrát. Nejprve brilantním zákrokem ve 30. minutě zlikvidoval šanci Matěje Šína, o několik momentů později vytěsnil konečkami prstů střelu zpoza vápna v podání kapitána hostů Ewertona.

Následně však proti chodu hry udeřila Olomouc. Kliment se ve vápně vynikajícím dotekem zbavil obránce Matěje Chaluše a přesnou střelou poslal domácí do vedení. Hosté však do konce poločasu stihli odpovědět, když se po centru Jana Jurošky prosadil hlavičkou Šín.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Krátce po změně stran se 20letý záložník prosadil podruhé a poprvé v zápase poslal hosty do vedení. Střídající Jan Vodháněl v 67. minutě po dobré individuální akci málem vyrovnal. Prudkým projektilem nicméně orazítkoval pouze břevno branky Jakuba Markoviče.

O pět minut později mohl rozhodnout Ewerton, který ale Juroškův centrovaný balón nezvládl umístit do odkryté brány. Domácím se v závěru podařilo vyrovnat, když Kliment po nařízeném pokutovém kopu přesvědčivě překonal Markoviče. Klání mezi domácí Sigmou a Baníkem tak skončilo dělbou bodů.

Kliment zachránil remízu.
Kliment zachránil remízu.Opta by Stats Perform

Karviná – Dukla 0:0

Karviná si i přes územní převahu v úvodu nedokázala vypracovat větší příležitost, a tak mohli nečekaně udeřit hosté. Ti ve 25. minutě využili zaváhání obránců a Štěpán Šebrle s míčem pelášil po křídle, předložil jej ve vápně číhajícímu Murisi Mešanovičovi, ten však z dobré pozice trefil gólmana Jakuba Lapeše.

Hra se poté vyrovnala, Dukla se totiž osmělila směrem dopředu. Velkých šancí však bylo v první polovině jako šafránu, diváky rozproudila alespoň střela Šebrleho, ta ale skončila těsně nad břevnem.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Druhý poločas začal opět aktivitou Karviné, která byla před uplynulou hodinou hry dvakrát velmi blízko brance, nicméně střela Davida Planky skončila těsně vedle tyče, následná hlavička Andrije Ražnatoviče pak rozvlnila síť jen z boku. Za deset minut těsně minul i Martin Regáli. Slovenský útočník zanedlouho pořádně protáhnul brankáře Dukly Matúše Hrušku, gól v těchto momentech skutečně visel ve vzduchu.

Po této zajímavé sekvenci se hra uklidnila a jak zápas spěl ke svému závěru, bylo vidět, že týmy chtějí hlavně neprohrát, a tak se hrálo o něco opatrněji, byť Karviná ještě těsně před koncem dvakrát zahrozila. I tentokrát ale dojela na nepřesnost v zakončení, a tak utkání dospělo k bezbrankové remíze.

Teplice – Mladá Boleslav 1:2

Spád nabral zápas po 20. minutě, kdy Teplice otevřely skóre. Centr z rohového kopu vyrazil brankář Matouš Trmal jen na hranici pokutového území, kde číhal Jakub Emmer, který šikovným obloučkem přes celé vápno rozvlnil síť. Radost domácím ale nevydržela nikterak dlouho, hned za šest minut srovnal Tomáš Ladra.

Ten těžil z práce Kušeje, jenž na hranici šestnáctky obral o míč Lukáše Havla. Po kličce předložil křídelník míč Ladrovi, který nezaváhal. I ve zbytku první půle se oba celky snažily tlačit dopředu. Více se to dařilo Mladé Boleslavi, ale ve většině případů scházela přesnost.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ve druhém poločase se na první šance čekalo zhruba čtvrt hodiny. Kolem 60. minuty mohl ale hned dvakrát skórovat domácí útočník Abdallah Gning, nicméně jeho akrobatický pokus skončil těsně vedle brány, stejně jako střela ve vyložené šanci, kterou mu centrem připravil Matěj Radosta.

Aktivita a snaha domácích pokračovala i nadále, ale kýžený efekt v podobě gólu nepřinesla. Naopak, s velkou chutí hrající Kušej utekl po pravém křídle všem obráncům a před prázdnou branku předložil míč do jasné šance Maškovi, který svou brankou rozhodl o osudu celého zápasu.

Tabulka Chance Ligy