Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Desetitisícové pokuty pro pražská "S". Sparta i Slavia platí za chování fanoušků v derby

ČTK
Slavia i Sparta pykají za chování fanoušků v derby.
Slavia i Sparta pykají za chování fanoušků v derby.Radek Vebr / MFDNES + LN / Profimedia
Fotbalová Slavia zaplatí za nepřístojnosti fanoušků v derby 90 tisíc korun, Sparta dostala pokutu 30 tisíc. Zápas 11. ligového kola se hrál v Edenu a Vršovičtí zvítězili 2:1. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace uvedla v komuniké, že důvodem trestu pro Slavii je pronesení a použití pyrotechniky a nevhodné pokřiky diváků, u Sparty pak rovněž nevhodné pokřiky fanoušků a navíc vhazování předmětů na hrací plochu.

Derby bylo přímým soubojem o vedení v tabulce, Slavia díky vítězství zvýšila svůj náskok před druhou Spartou na šest bodů.

Oba rivalové měli v utkání po jednom vyloučeném. Zatímco slávistický záložník Oscar Dorley za úder hlavou do Albiona Rrahmaniho dostal již na minulém zasedání disciplinární komise zákaz startu na tři utkání, sparťan Martin Vitík odešel bez trestu.

Komise rozhodčích FAČR totiž oznámila, že reprezentační stoper dostal druhou žlutou kartu za údajné bezohledné kopnutí do lýtka obránce Tomáše Holeše chybně. Sparta podala protest a disciplinární komise využila možnosti, že ve výjimečných případech a za jasně stanovených podmínek lze disciplinární řízení s hráčem zastavit.

Roman Horák ze Sparty B si za vyloučení v druholigovém utkání na hřišti rezervního týmu Olomouce nezahraje tři zápasy. Červenou kartu dostal za nebezpečný zákrok v 17. minutě, když jeho tým o gól vedl, Hanáci pak utkání 13. kola otočili a zvítězili 3:1.

Tabulka Chance Ligy