Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Derby bez Trpišovského pravé ruky. Houštecký bude Slavii po vyloučení chybět čtyři zápasy

Zdeněk Houštecký byl vyloučen při zápase s Plzní už po čtyřech minutách.
Zdeněk Houštecký byl vyloučen při zápase s Plzní už po čtyřech minutách.Profimedia
Nepříjemnou zprávu se ve čtvrtek odpoledne dozvěděla Slavia. Krátce po úspěšném vstupu do nového ročníku Evropské ligy byl totiž vršovický klub seznámen s verdiktem disciplinární komise, která potrestala asistenta trenéra fotbalistů Slavie Zdeňka Houšteckého (52) zákazem výkonu všech funkcí na čtyři zápasy a pokutou 40 tisíc korun za vyloučení v utkání s Plzní. Kouč dostal červenou kartu již ve 4. minutě utkání poté, co se dožadoval penalty za kontakt Sampsona Dweha s Tomášem Chorým a nadával rozhodčím.

Sudí Černý do zápisu o utkání po skončení duelu k chování Houšteckého, který pravidelně stojí v Edenu za lavičkou domácích jako technický doprovod, protože k usednutí na ni mu chybí potřebná trenérská licence, uvedl, co si spolu s kolegy vyslechl.

"Použití pohoršujících, urážlivých nebo ponižujících výroků nebo gest. Úmyslné opuštění prostoru pro technický doprovod z důvodu projevu nesouhlasu a protestování proti rozhodnutí rozhodčího. Po udělení červené karty se dopustil urážejících a ponižujících výroků směrem k rozhodčímu: 'Ty jsi hajzl!' a dále směrem ke 4. rozhodčímu: 'Jděte do p****e z***i, napiš si tam, co chceš!'" zaznamenal hlavní rozhodčí.

Zápis o červené kartě pro Zdeňka Houšteckého.
Zápis o červené kartě pro Zdeňka Houšteckého.is.fotbal.cz

Komise rozhodčích v komuniké uvedla, že sudí Dalibor Černý nechal po souboji Dweha s Chorým správně pokračovat ve hře. Slavia přesto ve šlágru 9. ligového kola zvítězila 3:0.

Za stejný přečin jako Houšteckého potrestala disciplinárka shodou okolností také trenéra brankářů Slavie B Bogdana Stefanoviče, který se provinil v druholigovém derby proti Viktorii Žižkov. Dostal stop na dvě soutěžní utkání a pokutu 10 tisíc korun.

Tři kluby zaplatí za výtržnosti fanoušků. Slavia 50 tisíc za zápas s Pardubicemi, Olomouc 30 tisíc za utkání s Baníkem a Hradec Králové 35 tisíc korun kvůli derby s Pardubicemi.

Ubong Ekpai z Českých Budějovic dostal stop na tři zápasy za červenou kartu v utkání se Spartou. Další vyloučení Adam Dohnálek (Olomouc) a Filip Lichý (Dukla) obdrželi trest jen na jedno utkání.

Program Chance Ligy