Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dánská kolonie ve Spartě vítá nového člena, na Letnou se stěhuje stoper Galatasaraye Ross

Ross bude ve Spartě hostovat s opcí na přestup.
Ross bude ve Spartě hostovat s opcí na přestup.AC Sparta Praha
Úřadující ligoví mistr tři dny před startem Chance Ligy oznámil svou druhou letní posilu. Sparta dotáhla příchod středního obránce Mathiase Rosse (23) z tureckého Galatasaray Istanbul formou hostování s opcí na budoucí přestup. Dánský stoper, který v minulé sezoně hostoval v nizozemském Nijmegenu, na Letné doplní krajany Petera Vindahla a Asgera Sörensena.

"Mathias je hráč s velmi dobrými fyzickými parametry. V tomto ohledu vhodně doplní naši skladbu defenzivní části kádru," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický. "Mathiase určitý čas trénoval Lars, a tak zná jeho schopnosti a charakter. Jsme rádi, že dáváme hlavnímu trenérovi další možnosti, jak složit obranu pro náročnou část sezony, ve které nás čeká hned třináct zápasů," dodal bývalý vynikající záložník.

Ross se z minulosti zná s krajanem a hlavním trenérem Sparty Larsem Friisem, pod jehož vedením hrál v roce 2022 v základní sestavě Aalborgu. Současný lodivod Letenských dokonce bývalému dánskému reprezentantovi do 21 let svěřil ve dvou případech kapitánskou pásku.

Za Nijmegen odehrál Ross 21 ligových zápasů a dal dva góly. S týmem postoupil do finále Nizozemského poháru, v němž NEC podlehl Feyenoordu Rotterdam. Do Galatasaraye přestoupil odchovanec Aalborgu předloni a podepsal smlouvu do roku 2026.

Fotbalové přestupy ONLINE