Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další sázka na zahraničí. Sparta před Ligou mistrů vyztužila obranu Belgičanem Cobbautem

Elias Cobbaut podepsal na Letné víceletou smlouvu.
Elias Cobbaut podepsal na Letné víceletou smlouvu.AC Sparta Praha
Sparta s jistotou účasti v Lize mistrů posiluje defenzivní řady. Už pátou novou letní tváří letenského týmu se stal belgický stoper Elias Cobbaut (26), který se do Prahy stěhuje z italské Parmy. Na Apeninském poloostrově působil od roku 2021, uplynulou sezonu ale odehrál v mateřském Mechelenu. Na Spartě podepsal levonohý obránce víceletý kontrakt.

Sparta po odchodu kapitána Ladislava Krejčího sháněla posilu na levý kraj stoperské trojice a v závěru přestupového období se dočkala. Z Parmy přivedla Cobbauta, který na nejvyšší úrovni odehrál přes 178 zápasů. Kromě italského celku nastupoval za Mechelen a bruselský Anderlecht, čeká ho tak druhé zahraniční angažmá.

"Vzhledem k dlouhodobému zranění Imanola jsme cítili potřebu do obrany přivést ještě jednoho levonohého hráče," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Tomáš Rosický. "Elias Cobbaut je už zkušeným stoperem se starty v zahraničních soutěžích. Je zvyklý hrát pod tlakem a loni absolvoval velmi dobrou sezonu v Mechelenu. Svou herní typologií a fyzickými parametry by měl dobře zapadnout do našeho stylu," dodal bývalý vynikající fotbalista.

Na Letnou přichází někdejší belgický mládežnický reprezentant, který si v kvalifikaci o postup na Euro 2020 vyzkoušel i atmosféru v reprezentačním áčku. V souboru trenéra Larse Friise doplní další střední obránce Filipa Panáka, Asgera Sörensena, Martina Vitíka a Mathiase Rosse.

Fotbalové přestupy ONLINE