Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Co neminout před zápasem Ludogorec – Slavia: Zafeiris, obrana, superpočítač i totální fotbal

Slavia v nové ligové sezoně obdržela zatím jedinou branku.
Slavia v nové ligové sezoně obdržela zatím jedinou branku.Profimedia
Slávistická fanouškovská obec je na nohou. Už za pár hodin totiž sešívaní zahájí na půdě Ludogorce jízdu hlavní fází Evropské ligy. Co říká na pohárové ambice v exkluzivním rozhovoru Christos Zafeiris? Jak se Pražané vypořádají s absencemi v defenzivě? A kdo vlastně stojí Janu Bořilovi a spol. jako první v cestě? Nejen na tyto otázky přinášejí před úvodním hvizdem v bulharském Razgradu odpovědi Livesport Zprávy.

První utkání Slavie v novém formátu Evropské ligy je logicky pod drobnohledem fotbalové veřejnosti. Speciální pozornost věnovala zápasu sešívaných v Razgradu (21:00) také redakce Livesport Zpráv, která přináší několik exkluzivních materiálů.

Zafeiris: Můžeme dojít daleko

Řecký temperament, zarputilost, mnohdy i jistá dávka drzosti. Zafeiris působí na startu sezony jako nezkrotný živel, který ničí jednoho soupeře za druhým. Když opustí hřiště, začne se však na povrch drát i jeho druhá tvář. Ta norská. Mnohem klidnější, velmi přemýšlivá, snad až plachá. "Věřím, že v Evropské lize můžeme dojít opravdu daleko," říká záložník pražské Slavie v exkluzivním rozhovoru pro Livesport Zprávy.

Livesport Daily #353: Ligový titul je letos důležitější než uspět v Evropě, říká Radotínský
Livesport

Expert o defenzivě

Když se Slavii v prvním kole Chance Ligy dlouhodobě zranil Tomáš Vlček, byl oheň na střeše. S touto ztrátou si však sešívaní poradili, v defenzivě fungují perfektně. O víkendu však vypadl další klíčový muž obrany, tentokrát vynuceně střídal Igoh Ogbu. "Určitě to není příjemné, ale Slavia si s tím dokáže poradit," myslí si před střetem Pražanů proti Ludogorci Jan Rajnoch.

Jan Bořil opět podává výborné výkony.
Jan Bořil opět podává výborné výkony.MICHAL SVÁČEK / MFDNES + LN / Profimedia

Ludogorec: Exotická adresa

Jede si vlastní soutěž. Co jiného říct o klubu, který třináctkrát v řadě ovládl bulharskou ligu? Ludogorec Razgrad, exotická adresa, která se stala útočištěm pro hráče z celého světa. I ze zapadlého města na severovýchodě země se to však dá dotáhnout třeba až do Premier League...

Igor Thiago je rekordním prodejem Ludogorce.
Igor Thiago je rekordním prodejem Ludogorce.ČTK / AP / Anton Uzunov

Totální Slavia

Obranu dirigoval Ondřej Kúdela, ve středu hřiště pendloval neúnavný Tomáš Souček a na levém kraji větral obrany soupeřů Peter Olayinka. Hlavní ale bylo, že celý tým pracoval v obrovské intenzitě jak dopředu, tak dozadu. Taková byla Slavia v roce 2019. Rozdíl oproti té dnešní? Jen nepatrný, stačí vyměnit jména tehdejších opor. Jindřichu Trpišovskému se totiž v posledních týdnech povedlo oprášit vizi totálního fotbalu, se kterým červenobílí před pěti lety dobývali Evropu.

Statistiky zápasu Slavia – Plzeň.
Statistiky zápasu Slavia – Plzeň.Opta by Stats Perform

Prognóza superpočítače

Na prahu nového ročníku fotbalové Evropské ligy stojí mezi jeho 36 týmy i dva čeští zástupci. Zatímco s Plzní se příliš nepočítá, Slavie patří k nežhavějším kandidátům na celkové vítězství. Vyplývá to ze simulace superpočítače britské datově-analytické společnosti Opta, špičky v oboru.