Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šulc potvrdil skvělou formu dvěma góly a dotáhl Plzeň k vítězství nad Olomoucí

Aktualizováno
Pavel Šulc potvrdil skvělou formu dvěma góly.
Pavel Šulc potvrdil skvělou formu dvěma góly.ČTK / Chaloupka Miroslav
Viktoria Plzeň porazila v dohrávce šestého kola Chance Ligy Olomouc na domácím hřišti 2:1 a minimálně na několik hodin se v tabulce posunula na druhé místo za vedoucí Spartu. Klíčovým mužem zápasu se v dresu Západočechů již tradičně stal Pavel Šulc (23), jenž dvěma přesnými trefami nejenže rozhodl o triumfu svého týmu, ale také opět rozdmýchal již tak horké spekulace o jeho možném odchodu do španělského Getafe.

Viktoria Plzeň – Sigma Olomouc 2:1

Po dlouhé pauze se dalo čekat, že oba týmy budou natěšené na fotbal a bude se na co dívat. Tato předpověď se od začátku potvrzovala. Plzeň se tlačila dopředu a skóre mohla otevřít už po čtvrthodině, ale Matěj Vydra po přihrávce Šulce brankáře Tadeáše Stoppena nepřekonal. Pořádně horko bylo Olomouci ve 20. minutě, nicméně Lukáš Červ z hranice penalty hlavičkoval nad břevno a o pár desítek vteřin později zamířila střela Lukáše Kalvacha z první jen doprostřed na přichystaného Stoppena.

Ten zazářil znova ve 40. minutě, kdy zneškodnil šanci Prince Adua, který na něj z úhlu pelášil po vynikající přihrávce Šulce zcela sám. A tak to za pár desítek vteřin vzal Šulc na sebe. Gólman Marián Tvrdoň nakopl míč na polovinu Olomouce, kde proskákal až k plzeňskému tahounovi, jenž Stoppena prostřelil ranou na bližší tyč.

Fantastickou fazonu potvrdil Šulc i v 55. minutě, kdy se k němu odrazil balon ideálně v momentě, kdy se pohyboval kolem penaltového puntíku. Na jeho pohotové zakončení k tyči neměl Stoppen nárok. Po druhém gólu mohla Olomouc ihned snížit, ale šanci nevyužila.

Od toho momentu si Plzeň vedení bez větších starostí hlídala, hosté naopak působili odevzdaným dojmem. Toho se Viktoriáni snažili využít, zejména aktivní Šulc byl u všeho podstatného. Postupem času se začala hra kouskovat, což vyhovovalo domácím. Těsně před koncem zadělal na drama olomoucký Jakub Pokorný, který ve vápně šikovně prodloužil hlavou centrovaný balon až za záda Tvrdoně.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Plzeň však další minuty zvládla, a tak se ideálně naladila na víkend, kdy ji čeká těžký duel na půdě pražské Slavie. Sigma se také potká se soupeřem z Prahy, na Andrově stadionu přivítá Duklu.

Tabulka Chance Ligy