Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Budějovice slaví první bod v nové sezoně, žádný gól nepadl ani na Slovácku

V Budějovicích fanoušci branky neviděli.
V Budějovicích fanoušci branky neviděli.ČTK / Pancer Václav
Hráči Českých Budějovic prolomili v sedmém kole Chance Ligy čekání na první bodový přísun, když před vlastním publikem remizovali 0:0 s Bohemians. Jihočeši ani tentokrát nepodali herně dobrý výkon, alespoň za bod však mohli poděkovat hostujícímu Václavu Drchalovi (25), jehož pokus ze závěru první půle minul o centimetry levou tyč. Bezgólově skončil také duel mezi Slováckem a Jabloncem.

České Budějovice – Bohemians 0:0

Zápas začal velmi otevřeně, již v první desetiminutovce byly vidět na obou stranách hřiště slibné příležitosti. Nejprve se Milan Ristovski v sedmé minutě ocitl na hranici malého vápna, ale jeho pokus zablokovala domácí obrana.

Poté si domácí fotbalisté vytvořili dvě odpovědi. Nejprve zakončoval z rychlého přechodu Quadri Adediran nad branku. Následnou akci rozjel v deváté minutě Marcel Čermák, když vyslal kupředu Adedirana, ten mu pak míč vrátil a tvrdou střelu kapitána českobudějovického Dynama byl nucen vyrážet Lukáš Soukup.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Obrovskou šanci si připravili Klokani ve 25. minutě, kdy Robert Hrubý dostal balon do šestnáctky, přehodil si ho na pravačku a vypálil těsně vedle pravé tyče brány Viléma Fendricha. Další zajímavou možnost přinesla 38. minuta, kdy rána Ristovského byla sražena pouze k Drchalovi, jenž z otočky minul prostor mezi třemi tyčemi.

Nadějnou příležitost druhého dějství přinesla až 56. minuta, kdy se ke střele z voleje dostala nová posila Bohemians Dominik Pleštil. Pokus křídelníka hájícího zeleno-bílé barvy ale skončil pouze v zámezí. Po hodině hry se také do šance probojovali Jihočeši. Samuel Šigut dostal na kopačky skvělou kolmici, ale jeho následné zakončení bylo pro Soukupa lahůdkou.

Bezbrankový výsledek vylepšil Pražanům bilanci na půdě Českých Budějovic, na níž padli šestkrát po sobě, přičemž poslední výhru z jihočeské metropole si Klokani odvezli v srpnu 2015. České Budějovice se ziskem prvního bodu sezony mírně uklidnily před reprezentační přestávkou a mají tak nyní čas na práci. Po reprezentační pauze je totiž čeká smrtící los, kdy vyzvou Spartu, ostravský Baník a Slovácko.

Hybšovy zápasové statistiky.
Hybšovy zápasové statistiky.Opta by Stats Perform

Slovácko – Jablonec 0:0

Slovácko vstoupilo do zápasu aktivně, již v sedmé minutě pořádně zatopilo jablonecké defenzivě. Nejprve si navedl do pokutového území Vlasij Siňavskij míč na pravačku, ale jeho pokus byl zablokován. Následně přišel z levé strany centr Marka Havlíka, ale ten našel pouze připravenou hlavu Nemanji Tekijaškiho.

Vzápětí se na druhé straně o slovo přihlásil David Puškáč, který po přihrávce Dominika Hollého zakončoval z otočky, jeho pokus projel kolem pravé tyče domácí branky do zámezí. Slibnou příležitost si ale Jablonečtí vypracovali na přelomu 20. a 21. minuty, kdy Bienvenue Kanakimana poslal z pravé strany prudký centr, který Michal Kohút srazil těsně nad břevno.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Největší příležitost prvního poločasu si připravili Jihomoravané, konkrétně Patrik Blahút, jenž vypálil z hranice pokutového území, ale jeho razantní projektil zastavilo břevno.

Druhá část nabídla vážnou situaci již ve 48. minutě, kdy se k hlavičce vyšrouboval Jakub Martinec, ale mířil mimo tři tyče. Okamžitě na druhé straně se o slovo přihlásil Michael Krmenčík, který hlavou těsně minul vzdálenější tyč.

Stoprocentní příležitost přinesla 74. minuta, kdy se k zakončení probojoval Puškáč, nicméně Milan Heča míč skvěle vyrazil. K další domácí nule mu poté odkopem ještě vypomohl Gigli Ndefe.

Tabulka Chance Ligy