Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Budějovice se dočkaly nového majitele. Dynamo převzal podnikatel Jirka s rakouskými investory

Aktualizováno
Z opor zůstal v kádru českobudějického klubu pouze Jan Suchan.
Z opor zůstal v kádru českobudějického klubu pouze Jan Suchan.Profimedia
Dostane fotbal v Českých Budějovicích nový náboj? Minimálně na první pohled to tak vypadá, Dynamo totiž ve středu oznámilo změnu majitele – jihočeský klub od Vladimíra Koubka převezme Dalibor Jirka (66), českobudějovický podnikatel, doktor filozofie a od roku 2022 také předseda dozorčí rady tamní akademie.

Nový šéf fotbalistů od Černé věže, za nímž by měli stát i nejmenovaní rakouští investoři, byl oficiálně představen na středeční tiskové konferenci. Informaci, s níž jako první přišel server iDNES.cz, potvrdil redakci Livesport Zpráv už v úterý večer zdroj blízký dění v klubu.

"Pro klub, management i hráče změna znamená zklidnění situace. A je jisté i další financování klubu," řekl ve středu sportovní ředitel Dynama Milan Čadek. Dodal, že Koubek nebude pokračovat v žádné funkci v klubu.

Koubek vlastnil Dynamo od léta 2021. Od té doby se toho na jihu Čech událo opravdu hodně – skončili tři sportovní ředitelé (Martin Vozábal, Tomáš Sivok a Jan Podroužek), čtyři trenéři (David Horejš, Jozef Weber, Tomáš Zápotočný a Marek Nikl) a v poslední době se takřka neustále skloňovala finanční situace klubu.

I proto se kádr českobudějovického klubu v porovnání s minulou sezonou, v níž Jihočeši zachránili nejvyšší soutěž až v baráži, výrazně změnil. Záložník Patrik Hellebrand zamířil do polského Górniku Zabrze. Po konci smlouvy odešli útočník Patrik Brandner, obránci Martin Králik a David Broukal a brankář Dávid Šípoš. V kádru nezůstali ani hráči, kterým skončilo hostování – Wale Musa Alli, Florent Poulolo, Matej Madleňák, Uroš Lazič a Viktor Sliacký.

Dynamo vstoupí do nového ligového ročníku v sobotu, kdy na Střeleckém ostrově přivítá Olomouc. Utkání má výkop v 17:00.

Program Chance Ligy