Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Brankář Vliegen se dočkal přestupu, z Liberce se vydal do belgického Genku

Olivier Vliegen už je hráčem Genku.
Olivier Vliegen už je hráčem Genku.KRC Genk
Brankář Slovanu Liberec Olivier Vliegen (25) přestoupil do belgického klubu KRC Genk, ve kterém už v mládeži tři roky působil. Severočeský tým o tom informoval na svém webu. Gólman odešel na vlastní žádost. V novém působišti podepsal smlouvu na dvě sezony s roční opcí.

Vliegen v Liberci strávil necelých šest let a nastoupil za něj do 55 zápasů. Dalších 29 přidal v jeho "B" týmu. V Česku působil také v rezervě pražské Sparty, za níž na zkoušce odehrál jedno utkání, a ve druholigové Vlašimi, kde ze Slovanu hostoval. Půl roku strávil také na Slovensku v Senici.

"Po šesti letech jdu zase domů do Belgie. Chci vám za všechno poděkovat. Přišel jsem jako dítě a našel jsem v Česku lásku. Měl jsem jeden velký sen, a to stát se profesionálním fotbalistou. Ten se mi tady splnil. Jsem moc rád, že jsem tady mohl být," rozloučil se prostřednictvím videonahrávky perfektní češtinou hovořící Vliegen.

Rodák z Bree působil v Genku tři roky v období od 15 do 18 let, počítá se tak mezi jeho odchovance i pro potřeby evropských pohárů.

Další přestupy a spekulace