Baník pokračuje ve zbrojení na novou sezonu. Obranu vyztužil Chaluš, podepsal na tři roky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Baník pokračuje ve zbrojení na novou sezonu. Obranu vyztužil Chaluš, podepsal na tři roky

Baník pokračuje ve zbrojení na novou sezonu. Obranu vyztužil stoper Chaluš
Baník pokračuje ve zbrojení na novou sezonu. Obranu vyztužil stoper ChalušProfimedia
Baník Ostrava se po 14 letech vrací do pohárové Evropy a na startu přípravy mohutně posiluje. Zatím posledním přírůstkem do týmu Pavla Hapala je stoper Matěj Chaluš (26). Pravonohý obránce do Slezska zamířil ze švédského Malmö, v němž působil od února 2022. Poslední sezonu strávil na hostování v Liberci, odkud na sever Evropy odešel, další zápasy pod Ještědem ale nepřidá. V Ostravě podepsal smlouvu na tři roky.

Bývalý mnohonásobný mládežnický český reprezentant, který jednou nastoupil i za áčko, v uplynulé sezoně hostoval v Liberci. Slovan měl podle zákulisních informací zájem o jeho trvalý příchod, Chaluš si ale nakonec vybral Baník. 

"Nebyli jsme jediní, kdo měl o Matěje zájem. Byly tam i jiné kluby, ale nakonec jsme to dotáhli a Matěj se k nám připojil ještě před odjezdem do Polska. Je to jeden z postů, který jsme chtěli ještě zkvalitnit a Matěj splňuje naše kritéria," řekl šéf sportovního úseku Baníku Luděk Mikloško.

Šestadvacetiletý stoper si v české lize vyzkouší čtvrté působiště. Doposud hrál za Liberec, Mladou Boleslav a Příbram. V zahraničí kromě Malmö působil také v nizozemském Groningenu.

V Baníku naopak končí slovenský stoper Filip Blažek, po ročním působení v Ostravě od klubu dostal svolení k odchodu do nejmenovaného zahraničního celku. Totéž platí i pro útočníka Ladislava Almásiho, jenž strávil uplynulou sezonu na hostování v chorvatském Osijeku 

Blažek přišel do Baníku vloni v létě z rodné Skalice. V dresu čtvrtého týmu české nejvyšší soutěže odehrál 21 soutěžních zápasů a vstřelil jeden ligový gól. Před nadcházející sezonou nastoupil i v obou přípravných utkáních Ostravanů. V minulosti působil také v Senici a dánském klubu Bröndby IF.

Další přestupy a spekulace