Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Southampton odstartoval nový ročník výhrou, Sheffield srazil pozdní Adamsův zásah

Southampton pro začátek získal tři body.
Southampton pro začátek získal tři body.AFP
Nová sezona druhé nejvyšší anglické fotbalové soutěže odstartovala vítězstvím Southamptonu 2:1 na hřišti Sheffieldu Wednesday. Dlouho se zdálo, že oba kluby si rozdělí po bodu, ale nakonec výhru hostí zařídil v 87. minutě skotský útočník Che Adams (27).

Sheffield Wed – Southampton 1:2

Stadion Hillsborough byl v pátek večer na startu nového ročníku na souboj dvou tradičních mužstev narvaný k prasknutí. Soupiska Southamptonu byla sice plná zvučných jmen, ale nováček soutěže z Sheffieldu si do startu sezony přenesl formu ze závěru té předchozí a favorita utkání na startu zaskočil aktivní hrou.

Tento rozjezd však neměl dlouhého trvání, protože už v sedmé minutě to byl hostující Adam Armstrong, který se radoval z první trefy nového ročníku Championship. Hosté následně zcela ovládli hru, ale ač do přestávky předvedli neskutečných 477 přihrávek, vedení nedokázali navýšit.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport

Vyrovnání zařídil necelých deset minut po startu druhého poločasu veterán Lee Gregory, forvard, který v uplynulém ročníku vstřelil jedenáct branek. Jenže hru dál tvořili hosté.

V 79. minutě zamířil na střídačku střelec úvodní branky Armstrong, kterého nahradil sedmadvacetiletý Che Adams a svého předchůdce napodobil. O pouhých osm minut později totiž propálil gólmana Camerona Dawsona a rozhodl o vítězství Southamptonu 2:1.