Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rooneyho mise v Birminghamu skončila. Vedení klubu ho po prohře s Leedsem odvolalo

Aktualizováno
Rooney nemá v Birminghamu dobré výsledky.
Rooney nemá v Birminghamu dobré výsledky.Profimedia
Wayne Rooney (38) byl odvolán z funkce hlavního trenéra Birminghamu City po sérii špatných výsledků, když jeho tým vyhrál pouze dva z 15 zápasů, což vedlo k pádu z šestého na 20. místo tabulky anglické druhé ligy. Birmingham přitom sezonu pod vedením bývalého trenéra Johna Eustace (44) začal slibně, ale od jeho odvolání se klub potácí v blízkosti sestupového pásma.

Oznámení o Rooneyho odchodu následuje po zdrcující porážce 0:3 s Leedsem United na Nový rok, která vyvolala nespokojenost fanoušků. Působení bývalého kanonýra Manchesteru United v Birminghamu se vyznačovalo ambiciózním úkolem obírat soupeře o body přesvědčivými výkony, což byl vzhledem k nedávné historii klubu, který byl spíše zvyklý bojovat o udržení, a velkému přívalu nových hráčů obtížný úkol.

Vedení klubu, zejména výkonný ředitel Garry Cook, nicméně vkládalo do Rooneyho značná očekávání a doufalo, že osmatřicetiletý Angličan bude stát v čele nové éry. "Bohužel Wayneův pobyt u nás neprobíhal podle plánu a my jsme se rozhodli vydat jiným směrem," uvedl Cook k odvolání bývalého kouče Derby County nebo D.C. United.

Zatímco Rooney se ještě nestihl ani rozloučit s mužstvem, už se spekuluje o jeho nástupci. Mezi objevujícími se jmény je například i šéf anglické reprezentace do 21 let Lee Carsley, bývalý manažer Birminghamu City Gary Rowett, veterán Neil Warnock, a dokonce je ve hře i návrat na úkor Rooneyho vyhozeného Eustace.

Druholigový klub, který nedávno převzala americká společnost Shelby Companies Limited v čele s legendou NFL Tomem Bradym, chce situaci co nejdříve stabilizovat, vyhnout se sestupu a zároveň udržet vysoké ambice pro nadcházející sezony.

Birminghamu se nyní opravdu nedaří.
Birminghamu se nyní opravdu nedaří.Livesport