Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pomůže legenda NFL k postupu do Premier League? Tom Brady investoval do Birminghamu

Tom Brady hrál naposledy v NFL za tým Tampa Bay Buccaneers.
Tom Brady hrál naposledy v NFL za tým Tampa Bay Buccaneers. Kim Klement – USA TODAY Sports
Sedminásobný vítěz Super Bowlu Tom Brady (46) se stal menšinovým vlastníkem anglického fotbalového klubu Birmingham City a bude předsedou jeho nového poradního výboru, oznámil ve čtvrtek tým Championship.

Klub uvedl, že Brady by měl spolupracovat s jeho sportovně-vědeckým oddělením, stejně jako s představenstvem a manažerským týmem na globálních marketingových aktivitách a vyhledávání nových příležitostí pro komerční partnerství.

Vysloužilý quarterback NFL uzavřel partnerství se společností Knighthead Capital Management a stal se menšinovým vlastníkem známého celku.

"Vstup Toma Bradyho do týmu Birmingham City je vyjádřením jeho záměru. Nastavujeme laťku na světové úrovni. Tom investuje a zároveň věnuje svůj čas a rozsáhlé odborné znalosti," uvedl v prohlášení předseda představenstva Tom Wagner.

Brady označil Birmingham, který naposledy hrál Premier League v roce 2011, za "kultovní klub". "Svého času jsem byl součástí několika úžasných týmů a těším se, že budu moci uplatnit své poznatky a vytvořit stejný úspěch i zde v Birminghamu," řekl.

Američan má po svém odchodu do důchodu hodně práce i mimo hřiště. Stal se nejnovějším slavným majitelem týmu v E1 World Championship, nové soutěži závodů elektrických lodí. Získal také vlastnický podíl v klubu WNBA Las Vegas Aces.

Program fotbalistů Birminghamu.
Program fotbalistů Birminghamu.Livesport