Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ztráty favoritů: Leverkusen proti Kielu promrhal vedení a bere bod, Dortmund padl v Berlíně

Jeremie Frimpong dotírá na Finna Poratha v zápase Leverkusenu s Kielem.
Jeremie Frimpong dotírá na Finna Poratha v zápase Leverkusenu s Kielem.INA FASSBENDER / AFP
V šestém kole Bundesligy utrpěly ztráty týmy, které aspirují na nejvyšší příčky a v týdnu zapsaly vítězství v Lize mistrů. Leverkusen ztratil dvoubrankové vedení nad nováčkem z Kielu a bere jen bod za remízu 2:2, utkání nezlomil ani Patrik Schick, jenž se dostal na trávník v 70. minutě. Ještě hůř dopadl Dortmund, jenž v Berlíně padl s Unionem 1:2. Freiburg vyhrál v Brémách a poslední Bochum zaznamenala už pátou porážku v sezoně, tentokrát nestačila na Wolfsburg.

Leverkusen – Kiel 2:2

Die Werkself do utkání vstoupili výborně a během 10 minut vedli o dvě branky. Nejprve se po přihrávce Exequiela Palaciose v pokutovém území prosadil Victor Boniface, který naopak u druhého gólu našel Jonase Hofmanna a ten zblízka zvyšoval na 2:0. Domácí fanoušci se radovali z dalšího zásahu Nigerijce, videorozhodčí však zásah neuznal pro ofsajd.

Poté, co přečkali několik dalších šancí, hosté z ničeho nic snížili. Lewis Holtby našel přesným rohem Maxe Geschwilla, který hlavou vrátil Kiel zpět do hry. Dvojí střídání v týmu Kielu o přestávce svědčilo o snaze využít nečekaného vývoje a na hřiště přišli útočníci Fiete Arp a Benedikt Pichler.

Hosté se spoléhali na brejky a jeden se jim málem povedl, když Pichler vyslal střelu, kterou musel pohotovým zákrokem zmařit Edmond Tapsoba. To, co se ještě před hodinou zdálo nemyslitelné, se nakonec stalo sotva o minutu později, když Kiel dostal po faulu Jeremieho Frimponga na Armina Gigoviče v pokutovém území skvělou šanci vyrovnat.

K míči se postavil Arp a vystřelil do vzdálenějšího pravého rohu, když Lukáš Hradecký špatně odhadl směr. Kiel se poté málem ujal vedení. Po dalším protiútoku Timo Becker přihrál Pichlerovi, který u vzdálenější tyče hlavičkou donutil Hradeckého k zákroku. Xabi Alonso reagoval trojím střídáním, navíc o několik minut později nasadil i Amineho Adliho.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Kiel se v závěrečné desetiminutovce stáhl do hlubokého bloku, Bayer však tentokrát nepotvrdil pověst týmu, který v minulé sezoně získal 15 bodů díky gólům vstřeleným po 80. minutě. Hosté se ubránili a vybojovali cenný bod, i tak jsou prvním bundesligovým debutantem po 13 letech, který v úvodních šesti zápasech nezvítězil.

Union Berlín – Dortmund 2:1

Dortmund v předchozích třech utkáních pětkrát inkasoval během úvodních 25 minut a pokusy Toma Rotheho a Benedicta Hollerbacha pro něj byly varováním. To však nebylo vyslyšeno – Nico Schlotterbeck v šestnáctce poslal Hollerbacha k zemi a pískala se penalta. Tu proměnil Kevin Vogt, pro něhož to byl první bundesligový gól v posledních 275 zápasech, což je rekord ligy pro hráče v poli.

Pozoruhodné je, že tři ze čtyř Vogtových bundesligových gólů v kariéře padly proti Dortmundu. Jeho zásah inspiroval Union k pokračování ve stejném duchu. V závěru první půle zaslouženě zdvojnásobil své vedení zásluhou Yorbeho Vertessena, který si na hranici pokutového území našel prostor a razantní přízemní ranou přes houf těl překonal Gregora Kobela.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Dortmund si po přestávce konečně začal vytvářet šance. Největši přišla po rychlém brejku, kdy se Maximilian Beier řítil sám na branku, ale Frederik Rönnow rychlou reakcí únik zneškodnil. I tak se podařilo hostům snížit, když Julian Brandt uvolnil Juliana Ryersona, který s přehledem zakončil pravou nohou a vrátil svému bývalému zaměstnavateli pouze jednobrankový náskok.

Tlak na zadní řady Unionu byl obrovský, protože hosté se hnali za vyrovnáním. Jenže střelami Vertessena, Hollerbacha a Tima Skarkeho zahrozili i hosté, kteří nakonec vedení uhájili a pod vedením Bo Svenssona zaznamenali čtvrté vítězství v sedmi soutěžních zápasech. Díky tomu v tabulce předskočili sobotního soupeře a pronikli do první šestky.

Brémy – Freiburg 0:1

Domácí mohli jít brzy do vedení. Prudkou střelu vyslal Felix Agu, brankář Noah Atubolu sice ránu vyrazil, ale měla takovou razanci, že se míč kutálel do branky. Naštěstí pro hosty Atubolu míč pohotově skryl v rukavicích před dorážejícími útočníky. Na druhé straně dvakrát pálil Maximilian Eggestein, ani jeden z pokusů ovšem nebyl nebezpečný.

První poločas divákům příliš vzrušení nenabídl, poslední akce první půle ale zvedla ze sedadel příznivce hostů. Vinczenzo Grifo si srovnal míč uvnitř pokutového území a přízemní střelou trefil tyč.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Na první a zároveň jediný gól diváci čekali až do 75. minuty. Japonský křídelník Ritsu Doan se dostal k balonu na půli hřiště a rozběhl se směrem k brance domácích. První střelu vytěsnil brankář Michael Zetterer, Doan ale pokračoval v pohybu směrem k bráně, jako první se dostal k vyraženému míči a dorazil jej za Zettererova záda.

Freiburg tak napravil výbuch se St. Pauli (0:3) a odvezl si všechny tři body.

Bochum – Wolfsburg 1:3

Vlci zlomili třízápasovou sérii bez vítězství. Dva přesné zásahy si připsal Jonas Wind a prodloužil domácí čekání na první triumf v aktuální sezoně. Bochum se navíc po remíze tabulkového souseda Kielu propadla s jediným bodem na poslední místo bundesligové tabulky.

Tabulka Bundesligy