Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vysněná posila, která ale v Bayernu paběrkuje. Můj čas přijde, nepochybuje Palhinha

Palhinha věří, že v Bayernu dostane šanci se ukázat.
Palhinha věří, že v Bayernu dostane šanci se ukázat.ČTK / imago sportfotodienst / Marco Steinbrenner/DeFodi Images
V kádru Bayernu Mnichov je jako již tradičně obrovská konkurence a na tu aktuálně doplácí Joao Palhinha (29). Portugalský záložník měl být velkou posilou, místo toho zatím plní roli náhradníka. Boj o místo v bavorském velkoklubu ale ani zdaleka nevzdává.

Bayern o středopolaře usiloval už loni v létě, po odkladech se mu povedlo vše dojednat a zrealizovat transfer před letošní sezonou. Do Fulhamu přitom putovalo štědré odstupné, londýnský klub vyinkasoval 51 milionů eur. "Vím, že můj čas v Bayernu přijde," nepochybuje Palhinha.

"Pracuji na tom každý den a bojuji o svou příležitost. A abych byl upřímný, tak nemám zájem bavit se na téma, jestli neztrácím trpělivost. Není důležité, co píší média a říká veřejnost. Jsem ve velkém klubu a hlavním důvodem je fakt, že věřím sám sobě. Během kariéry se mi už několikrát stalo, že lidé spekulovali o tom, zda se prosadím a dostanu čas na hřišti. Jsme teprve na začátku," pokračoval.

Palhinha měl ve Fulhamu jisté místo v základní sestavě a podobně tomu bylo i v jeho předcházejících angažmá v Braze a lisabonském Sportingu. V Mnichově je situace jiná a nový trenér Vincent Kompany jeho služeb využil pouze šestkrát, Palhinha strávil na trávníku něco málo přes 150 soutěžních minut.

"V Portugalsku máme pořekadlo, kterým se řídím. Není důležité, jak něco začíná, všechno je o konci příběhu. Koncentruji se výhradně na tréninky a svou práci. Jsem připraven a budu bojovat o každý start, ať už nastoupím na 90, 45 nebo jenom pět minut," dodal.

Tabulka Bundesligy