Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Výhru Hoffenheimu dirigoval hattrickem Kramarič. Hložek viděl při premiéře žlutou

Andrej Kramarič zničil Kiel hattrickem.
Andrej Kramarič zničil Kiel hattrickem.ČTK / imago sportfotodienst / Thomas Voelker
Hoffenheim vstoupil do nové bundesligové sezony vítězně. Doma přetlačil nováčka z Kielu 3:2 zejména díky chorvatskému útočníkovi Andreji Kramaričovi, jenž nastřílel hattrick. Adam Hložek se při premiéře střelecky neprosadil, odehrál necelou hodinu a dostal žlutou kartu. Pavel Kadeřábek absolvoval plnou porci minut.

Hoffenheim – Kiel 3:2

Hoffenheim, který se s Kielem střetl v nejvyšší soutěži vůbec poprvé – jediné předchozí střetnutí se odehrálo v DFB Pokalu v roce 2021, kdy Hoffenheim zvítězil 5:1 – potřeboval k prolomení nerozhodného stavu necelých šest minut. Hostující brankář Timon Weiner srazil na trávník Mariuse Bültera a rozhodčímu Tobiasi Stielerovi nezbylo než ukázat na penaltový puntík. Kramarič pokutový kop s jistotou proměnil.

V dalším průběhu zápasu pokračoval jednosměrný provoz ve prospěch Hoffenheimu a letní posily Alexander Prass a Adam Hložek nevyužili příležitosti k navýšení vedení. Nicméně nováček Bundesligy Kiel se po půlhodině hry dvakrát málem postaral o vyrovnání. Domácí brankář Oliver Baumann však v obou případech obstál, nejprve zvítězil v souboji jeden na jednoho se středopolařem Timo Beckerem a poté zkušeně usměrnil hlavičku Benedikta Pichlera nad břevno.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Přestože hosté začali více hrozit, Hoffenheim šel do kabin za stavu 2:0, když Kramarič hlavou usměrnil Bülterovu střelu do nebezpečného prostoru za bezmocného Weinera. Ani tím Hoffenheim neskončil, protože jen dva úžasné Weinerovy zákroky, které zabránily Kramaričovi v hattricku a Hložkovi v premiérovém zásahu, zabránily svěřencům Pellegrina Matarazza v dalším navýšení náskoku.

V 63. minutě dal Alexander Bernhardsson Kielu naději na zisk překvapivého bodu, když se prosadil hlavičkou. Vyloučení Andu Kelatiho za dvě žluté karty v rozmezí 60 vteřin nakonec hostům vzalo dech a početní výhodu využil Kramarič, když se prosadil po odražené střele Jacoba Bruuna Larsena a zkompletoval hattrick. Hoffenheim už si vedení pohlídal, a tak první představení Kielu mezi německou elitou po 61 letech skončilo zklamáním.

Další výsledky Bundesligy