Velký comeback Bochumi. Na úvod baráže padla 0:3, ale zvládla odvetu a zůstává v Bundeslize

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Velký comeback Bochumi. Na úvod baráže padla 0:3, ale zvládla odvetu a zůstává v Bundeslize

Bochum zvítězila v odvetném duelu baráže o udržení v Bundeslize na půdě Düsseldorfu 4:0 po penaltách
Bochum zvítězila v odvetném duelu baráže o udržení v Bundeslize na půdě Düsseldorfu 4:0 po penaltáchProfimedia
Bochum zvítězila v odvetném duelu baráže o udržení v Bundeslize na půdě Düsseldorfu 4:0 po penaltách. Vysokým triumfem tak přebila porážku 0:3 z úvodního střetnutí a zajistila si záchranu. Dvě branky obstaral Philipp Hofmann po parádních centrech Kevina Stögera, jenž se napříč soutěžemi přímo podílel na 20 gólech. Bývalý hráč Fortuny navíc trefou z pokutového kopu dvojzápas vyrovnal. I v penaltovém rozstřelu byli úspěšnější hosté, kteří tak završili neuvěřitelný obrat.

Düsseldorf – Bochum 0:4 (5:6 pen.) (první zápas 3:0)

Výstrahou pro Düsseldorf mohly být roky 2021 a 2022, kdy prvoligové celky prohrály úvodní barážové střetnutí, ale na hřištích soupeřů následně dvojutkání otočily. Nikdy se však nejednalo o tak výrazný gólový rozdíl, jaký urvala Fortuna v Bochumi. V táboře Blau-Weiss se stále řešila situace v brankovišti. Dlouholetá jednička Manuel Riemann byl vyřazen z kádru, jenže náhradník Andreas Luthe na Vonovia Ruhrstadion třikrát inkasoval.

Do odvetného duelu nastoupil Düsseldorf aktivněji, když hned v úvodu po dobře zahraném rohovém kopu zahrozil nizozemský útočník Vincent Vermeij. I přes lepší herní projev se ale jako první prosadili hosté. V 18. minutě našel Stöger dlouhým centrem ve vápně Hofmanna, jenž hlavičkou rozvlnil síť. Blízko k vyrovnání měl ve 31. minutě Jordy de Wijs, který po standardní situaci hlavou těsně minul levou tyč.

Po změně stran se výkon Bochumi výrazně zlepšil. V 66. minutě stáhl střelec úvodní branky Hofmann po hlavičce z bezprostřední dvouzápasové manko na jediný gól. A o čtyři minuty později jej kompletně smazal ranou ze značky pokutového kopu Stöger. Autor třetí trefy měl v závěru možnost rozhodnout o udržení Bochumi v nejvyšší soutěži ještě v základní hrací době, střelou zpoza vápna k levé tyči ale nechal vyniknout gólmana Floriana Kastenmeiera.

Prodloužení zpočátku nenabídlo příliš atraktivní podívanou. Hra probíhala spíše ve středu hřiště a šancí bylo poskrovnu. Nakonec si Fortuna v závěru dokázala vytvořit tlak. Dvě obrovské slepené šance, jež měl Jona Niemiec, ovšem obránci Bochumi obětavě zneškodnili.

Utkání tedy vyvrcholilo penaltami. Po úvodních pěti sériích byl stav vyrovnaný. Neproměnili pouze dva obránci, kteří naskočili do duelu až v prodloužení. Náhlou smrt pak lépe zvládla Bochum. V klíčový moment z pokutového puntíku selhal opět obránce, a to Takashi Uchino.

Düsseldorf tak ztratil luxusní náskok z úvodního utkání a na zopakování úspěchu z roku 2012 musel zapomenout. Tehdy vybojoval účast v Bundeslize v baráži, což se v její současné podobě povedlo dosud jen třem druholigovým celkům

Tabulka Bundesligy