Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V Dortmundu objevili další anglický klenot. Gittens by se mohl stát náhradou za Díaze

Bynoe-Gittens má obrovský potenciál.
Bynoe-Gittens má obrovský potenciál.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Marcel van Dorst/DeFodi Images
Borussia Dortmund se zdá být skvělou exportní stanicí na výchovu anglických talentů. Své by o tom mohli povídat například Jude Bellingham (21) nebo Jadon Sancho (24). První zmíněný před rokem zamířil z vestfálského klubu do Realu Madrid, kde se poměrně rychle stal klíčovou tváří týmu. Druhý z nich zvolil návrat na Ostrovy, kde po trápení v Manchesteru United hledá aktuálně štěstí v Chelsea. BVB má nicméně v záloze další klenot podobného rázu, o kterého se nyní zajímá Liverpool.

Jadon Sancho patřil k zajímavým produktům mládežnické akademie Manchesteru City, který poté mohl litovat, že o anglického reprezentanta přišel. Na Etihad Stadium vyrůstal také mládežnický reprezentant Jamie Gittens. Dvacetiletý křídelník aktuálně září ve žlutočerném dresu a vzbuzuje zájem známých evropských klubových značek.

Gittens přišel do Signal Iduna Parku v roce 2020 jako volný hráč a již v minulé sezoně se mu dostalo zajímavého herního vytížení. Mezi opory patří také v právě probíhající sezoně. V šesti ligových kolech nového ročníku Bundesligy zaznamenal už dvě trefy a jednu asistenci. 

Statistiky hráče v BVB.
Statistiky hráče v BVB.Livesport / Profimedia

Podle britského listu The Sun sledují talentovaného anglického mladíka skauti Liverpoolu, kteří v něm větří možnou náhradu za Luise Díaze. Ten byl již během letního přestupového okna spojován s PSG a Barcelonou.