Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tuchel před posledním domácím zápasem na lavičce Bayernu: Co dál? Zatím nemám ponětí

Thomas Tuchel zatím neví, kam se svým trenérským štábem zamíří.
Thomas Tuchel zatím neví, kam se svým trenérským štábem zamíří.Profimedia
Thomas Tuchel (50), stále ještě trenér Bayernu Mnichov, nechává svou budoucnost otevřenou. Podle svých slov zatím netuší, co ho čeká v létě. "Co bude dál? Zatím nemám ponětí. Budu o tom přemýšlet v klidu a pohodě. Všechno bylo původně naplánováno jinak, takže si dám na čas," řekl před svým posledním domácím zápasem v roli trenéra německých fotbalových rekordmanů. Ten ho čeká v neděli proti Wolfsburgu.

"Zatím neproběhla žádná jednání s jinými kluby, práce v Bayernu jsem měl dost," řekl padesátiletý kouč. Všechno se pro něj ale od dalšího týdne změní. Mnichovské čeká už jen domácí zápas s Wolfsburgem a venkovní s Hoffenheimem.

V posledních týdnech se hojně hovoří o tom, že by Tuchel mohl znovu zamířit do Premier League. V roce 2021 vyhrál s Chelsea Ligu mistrů a nyní se proslýchá, že o něj mají zájem v Manchesteru United.

"Není žádným tajemstvím, že se mi v Chelsea, v Anglii a v Premier League moc líbilo," řekl Tuchel už před semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid. "Bylo to skutečně vydařené období, na které vzpomínám velmi rád," dodal.

Tuchel převzal Bayern po Julianu Nagelsmannovi v březnu 2023 a podepsal smlouvu do roku 2025. V únoru však vedení mužstva oznámilo, že Tuchel v létě skončí. Kromě Chelsea vedl Tuchel v zahraničí také Paris St. Germain. Působil také v Mohuči a Dortmundu.

Tabulka Bundesligy.
Tabulka Bundesligy.Livesport