Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Stuttgart přišel o nejlepšího střelce Guirassyho. V kádru VfB znovu lovil konkurenční Dortmund

Guirassy přestoupil ze Stuttgartu do Borussie Dortmund.
Guirassy přestoupil ze Stuttgartu do Borussie Dortmund.Borussia Dortmund
Stuttgart prožil skvělou sezonu, na jejímž konci obsadil v bundesligové tabulce druhé místo. Stinnou stránkou úspěchu je ale ztráta klíčových hráčů. Po obránci Waldemarovi Antonovi (27) zlanařil konkurenční Dortmund také útočníka Serhoua Guirassyho (28), který byl nejlepším střelcem VfB v uplynulém ročníku. Do Vestfálska guinejský reprezentant přicestoval ve čtvrtek ráno, v průběhu odpoledne pak podepsal čtyřletý kontrakt.

Guirassy měl ve Stuttgartu smlouvu s výstupní klauzulí nastavenou na 18 milionů eur, kterou Borussia aktivovala a úspěšně jeho příchod dojednala minulý týden. Poté se forvard dříve spojovaný například s Manchesterem United podrobil zdravotní prohlídce, která odhalila poškozený postranní kolenní vaz. BVB ho proto poslalo na vyšetření ke specialistovi. Nakonec se nejednalo o nic vážného, a Guirassy tak přijde jen o část letní přípravy. Nebude muset ani na operaci.

"Když se o vás zajímá Borussia Dortmund, je to něco zvláštního. Tenhle klub zná každé dítě na celém světě, které alespoň trochu sleduje fotbal, všichni znají klubové barvy i fanoušky. Z přestupu jsem nadšený, stejně jako ze spoluhráčů," řekl po podpisu smlouvy.

"Je pro mě důležité zdůraznit jednu věc – přišel jsem vyhrávat trofeje, to je můj cíl. BVB svoje možnosti ukázalo už loni, když postoupilo do finále Ligy mistrů," dodal.

Guirassy strávil ve Stuttgartu dvě sezony a může se pochlubit vynikajícími čísly, když v 58 soutěžních zápasech nasázel 44 gólů, loni ve 30 startech nastřádal stejný počet branek.

Dortmund zažil léto plné velkých odchodů, po vypršení kontraktů odešli Marco Reus s Matsem Hummelsem a v roli trenéra nepokračuje Edin Terzič, jehož nahradil Nuri Sahin. Ze Stuttgartu už před Guirassym dorazil obránce Anton, další novou akvizicí do defenzivy by se měl stát Yan Couto.

Další přestupy a spekulace