Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Stuttgart deklasoval Dortmund 5:1 a uštědřil Borussii první soutěžní porážku v sezoně

Ermedin Demirovič slaví svůj zásah v zápase s Dortmundem.
Ermedin Demirovič slaví svůj zásah v zápase s Dortmundem.THOMAS KIENZLE / AFP
Stuttgart dokázal počtvrté v řadě porazit Borussii Dortmund, v nedělním duelu čtvrtého kola Bundesligy ji rozstřílel 5:1. Díky kanonádě prodloužil domácí neporazitelnost v nejvyšší německé soutěži na 14 zápasů. Dvěma brankami přispěl k drtivému triumfu příštího soupeře Sparty v Lize mistrů útočník Deniz Undav.

Stuttgart – Dortmund 5:1

Poté, co se Stuttgart v polovině týdne utkal s vítězem loňského ročníku Ligy mistrů, nyní narazil i na poraženého finalistu. Svěřencům Sebastiana Hoenesse trvalo necelé čtyři minuty, než hodili za hlavu evropskou kocovinu – s Realem totiž prohráli 1:3. Pomohlo jim k tomu podklouznutí Niklase Süleho, čehož využil Deniz Undav a střelou o tyč překonal Gregora Kobela.

Dortmund, který na evropské scéně vyhrál na hřišti Brugg, se nemohl dostat do tempa a zaslouženě znovu inkasoval. Ve 21. minutě si na centr Maximiliana Mittelstadta naskočil Ermedin Demirovič a hlavou zvýšil. Šlo přitom o jeho čtvrtou sezonu v řadě, ve které měl proti BVB přesnou mušku. Svěřenci Nuriho Sahina byli otřeseni a nebýt několika Kobelových zákroků, které předvedl proti Undavovi a Jamiemu Lewelingovi, mohli na tom být hůře.

Dortmund se po půlhodině hry vzpamatoval, k čemuž přispěl i příchod Jamieho Gittense. Ještě v první půli mohl Angličan snížit, ale obrovskou šanci promarnil. Hosté věřili, že ve druhém poločase vývoj utkání zvrátí, ale jejich naděje dostaly po hodině hry další ránu. Po přiťuknutí Atakana Karazora po rohovém kopu se nemýlil Ento Millot.

Poté se hra vyrovnala a přišlo snížení. Serhou Guirassy proti svým bývalým zaměstnavatelům skóroval počtvrté za sebou, ale jak se později ukázalo, nebylo to hostům nic platné. Stuttgart totiž brzy získal zpět tříbrankový náskok, když se po skvělé práci Millota trefil El Bilal Touré. O pověstného bůra se pak v nastaveném čase postaral Undav, čímž pečetil první soutěžní porážku Dortmundu v této sezoně.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

St. Pauli – RB Lipsko

Tabulka Bundesligy