Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Smolař Boey se znovu zranil. Vrátí se na pravý kraj obrany Bayernu Kimmich?

Sacha Boey odehrál v nové sezoně dva soutěžní zápasy a opět se zranil.
Sacha Boey odehrál v nové sezoně dva soutěžní zápasy a opět se zranil.AFP
Sacha Boey (24) od lednového příchodu do Bayernu nastoupil pouze čtyřikrát a další start hned tak nepřidá. Francouzský obránce absolvoval operaci natrženého menisku, který si pochroumal na nedělním tréninku, a nyní ho čeká několikatýdenní přestávka.

Bayern v sobotu rozstřílel Kiel na jeho hřišti 6:1 a po třech kolech zůstává jediným bundesligovým týmem se stoprocentní bilancí. Ve dvou ze tří zápasů aktuální sezoně nastoupil Sacha Boey, který si však na pozápasovém tréninku poranil meniskus a musel podstoupit operaci.

Bývalý hráč Rennes nebo Galatasaraye může podle nepotvrzených zpráv chybět do poloviny listopadu, od jeho lednového příchodu do Mnichova přitom nejde o první absenci. Boey v jarní části loňského ročníku odehrál pouze dva zápasy, protože opakovaně laboroval se svalovým zraněním.

Trenér Vincent Kompany tak musí před úterním vstupem do Ligy mistrů proti Dinamu Záhřeb vyřešit obsazení pravé strany defenzivní čtveřice, neboť Josip Stanišič, který se vrátil po úspěšném hostování v Leverkusenu, bude minimálně do konce listopadu chybět pro změnu se zraněným kolenem.

Na pravý kraj obrany se tak zřejmě – stejně jako na jaře – stáhne ze středu záložní řady Joshua Kimmich. Další alternativu představuje nepříliš využívaný Konrad Laimer.

Tabulka Bundesligy