Sancho se vrátil do Dortmundu, součástí hostování z Manchesteru United není opce na přestup

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sancho se vrátil do Dortmundu, součástí hostování z Manchesteru United není opce na přestup

Jadon Sancho u United očekávání nenaplnil.
Jadon Sancho u United očekávání nenaplnil.Profimedia
Jadon Sancho (23) se po dvou a půl letech vrací do klubu, v němž prožil nejlepší období dosavadního průběhu kariéry. Křídelník znovu oblékne dres Borussie Dortmund, vestfálský celek si ho vypůjčil na hostování z Manchesteru United.

"Když jsem dnes přišel do kabiny, bylo to jako kdybych se vrátil domů. Klub znám skrz naskrz, k fanouškům jsem měl vždycky hodně blízko a i po odchodu jsem zůstal v kontaktu s lidmi z vedení," sdělil Sancho.

"Už se nemohu dočkat, až se znovu uvidím se spoluhráči, vyběhnu na trávník, budu hrát fotbal s úsměvem na tváři, začnu opět střílet branky a pomohu týmu v Lize mistrů," dodal.

Sancho bude v Dortmundu hostovat a součástí dohody není opce na trvalý přestup. BVB tato transakce nevyjde levně, za samotné hostování zaplatí 3,5 milionu eur, v závislosti na bonusech budou ve hře další čtyři miliony a navíc bude Borussia hradit dvě třetiny fotbalistova platu, Sancho přitom pobírá 337 tisíc eur týdně.

Sancho vyrůstal v akademii Manchesteru City, v Dortmund působil mezi lety 2017 – 2021 a ve 137 zápasech nastřílel padesát branek, na dalších 64 gólů pak svým spoluhráčům nahrál. Na rozloučenou s BVB se spoluhráči vybojoval triumf v DFB-Pokalu.

Manchester United za Sancha v létě 2021 zaplatil 85 milionů eur a hráč velká očekávání nenaplnil. V 82 utkáních dal dvanáct branek, šest gólů pro své spoluhráče připravil a v probíhajícím ligovém ročníku nastoupil jenom třikrát. Začátkem září s ním manažer Erik ten Hag po kritických slovech přestal počítat a vyřadil ho z kádru.

Poslední Sanchovy sezony.
Poslední Sanchovy sezony.Livesport

Dortmund je na trhu aktivní a Sancho nebude na dlouho jeho poslední posilou z Anglie. Další novou akvizicí se během několika hodin stane obránce Ian Maatsen z Chelsea.

Další přestupy a spekulace