Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid má v boji o Daviese konkurenci, obránce Bayernu by mohl zamířit do Premier League

Davies je oporou Bayernu Mnichov.
Davies je oporou Bayernu Mnichov.Profimedia
O budoucnosti kanadské superstar ještě zdaleka rozhodnuto není. Alphonso Davies (23) stále nenalezl shodu s Bayernem Mnichov na možném prodloužení spolupráce, jeho jméno je navíc delší dobu spojováno s Realem Madrid a čerstvě na seznam nápadníků přibyl i Manchester United.

Kanadský křídelník patří ke klíčovým tvářím Bayernu Mnichov a bavorský obr stále doufá, že se s ním dokáže domluvit na novém kontraktu. Ten současný vyprší na konci aktuální sezony a zatím se objevují názory, že jej prodloužit nehodlá.

Davies je již nějakou dobu lákán Realem Madrid, který by si jej již v lednu mohl chtít zkusit zaháčkovat předsmluvně. Jeho jméno bylo spojováno s přesunem do LaLigy již v létě, ale Bílý balet nakonec zvolil podobný postup jako u Mbappého a vyčkává, až hráči u současného zaměstnavatele vyprší kontrakt.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Livesport / AFP

Podle německého listu Bild se nyní do závodu o jeho úpis a schopnosti přihlásil také Manchester United, který v něm vidí náhradu za dlouhodobou oporu Luka Shawa. Důvodem je fakt, že anglický reprezentant je často náchylný ke zraněním, což Rudé ďábly nutí mnohdy improvizovat v sestavě. 

"Bez ohledu na to, zda v Bayernu zůstanu nebo ne, vždycky budu tento klub nosit ve svém srdci. Nová výzva? To je dobrá otázka. Asi byste se měli zeptat mého agenta," řekl před měsícem Davies zvídavým novinářům a zároveň dodal, že nyní se soustředí na své povinnosti v Bayernu.