RB Lipsko si pojistilo služby Šeška, slovinský kanonýr prodloužil do roku 2029

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

RB Lipsko si pojistilo služby Šeška, slovinský kanonýr prodloužil do roku 2029

Šeško je klíčovým hráčem týmu.
Šeško je klíčovým hráčem týmu.rbleipzig.com
Benjamin Šeško (21) se v nadcházejících týdnech bude koncentrovat výhradně na evropský šampionát v Německu. Slovinský reprezentační útočník minimálně pro nejbližší budoucnost zadupal do země spekulace o možném odchodu z RB Lipsko, když podepsal nový kontrakt.

Představitelé Lipska novou smlouvou reagují na zvýšený zájem zahraničních klubů o svou hvězdičku, navíc se jim povedlo odstranit výstupní klauzuli, která letos vstupovala v platnost a nápadníkům by stačilo nabídnout "jen" 50 milionů eur.

Šeško měl smlouvu do června 2028 a nová je o dvanáct měsíců delší, mladému střelci vynese i zajímavější plat.

"Benji je jedním z našich klíčových hráčů pro nadcházející sezony a prodloužení spolupráce je silným signálem do budoucnosti. Ukazuje to naše ambice, dlouhodobě chceme být špičkovým bundesligovým klubem a patřit mezi nejlepší týmy Evropy. Benjamin Šeško je ztělesněním naší DNA a filosofie, teď se můžeme soustředit na další plánování," prohlásil sportovní ředitel Reuven Schröder.

Šeško do loňského léta střílel branky za Salcburk a apetit ho neopustil ani po stěhování do Německa. Za Lipsko se trefil celkem osmnáctkrát, vybojoval si místo v základní sestavě a řekl si o pozornost v zahraničí, sledovaly ho celky z Anglie, Itálie a Saúdské Arábie.

Šeško za sebou má vydařenou sezonu.
Šeško za sebou má vydařenou sezonu.Livesport

"První rok v Lipsku se mi povedl a jsem obrovsky šťastný, že zde mohu být. Tým, klub, město, fanoušci, to vše je pro mě mimořádné. Dřívější prodloužení smlouvy tak je logickým krokem," říká fotbalista.

Další přestupy a spekulace