Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nový trenér pro Hoffenheim? Matarazzo má skončit, klub chce přivést Nagelsmannova asistenta

Hoffenheim stojí o trenéra Wagnera.
Hoffenheim stojí o trenéra Wagnera.Profimedia
Bundesligový Hoffenheim už dvakrát kontaktoval Sandra Wagnera (36), aby se stal hlavním trenérem týmu. Dosud vždy neúspěšně. Podle deníku Bild však vedení klubu nyní vytasilo těžší kalibr – oslovilo s nabídkou přímo Německý fotbalový svaz (DFB), jaká je možnost Wagnera uvolnit z pozice asistenta reprezentačního trenéra Juliana Nagelsmanna (37). Zdroje německého listu dokonce mluví o tom, že má Wagner přijít už v zimě poté, co začne studovat potřebnou trenérskou licenci.

Důvodem enormního zájmu o mladého německého kouče je fakt, že současný italský trenér týmu Pellegrino Matarazzo, jehož smlouva po sezoně vyprší, je nespokojený s prací vedení klubu, konkrétně s množstvím letních příchodů, což dává veřejně najevo.

Přestože Hoffenheim v létě investoval do posil včetně českého stopera Robina Hranáče a útočníka Adama Hložka 60 milionů eur (1,5 miliardy korun), není Matarazzo s kádrem spokojen. Několikrát na tiskové konferenci prohlásil, že očekával mnohem více, a navíc zvučnější posily.

To definitivně přimělo vedení Hoffenheimu, za nějž hrají i čeští krajní obránci Pavel Kadeřábek a David Jurásek, k činu a začalo dělat vše pro to, aby se Wagner v zimě ujal vedení. 

"Se Sandrem (Wagnerem) jsem vždy v kontaktu, nedávno jsme spolu seděli a mluvili o jeho budoucnosti. Jsem si vědom toho, že se o něj zajímá mnoho klubů a že vždy dojde k jedné nebo dvěma novým nabídkám na jeho získání," řekl Bildu sportovní ředitel DFB Rudi Völler, aniž by potvrdil zájem Hoffenheimu.

"Sandro se u nás cítí velmi dobře a ve své roli se mu daří. Jeho konstelace s Julianem (Nagelsmannem) v našem trenérském týmu je ideální, a proto není důvod, abychom něco měnili – minimálně do mistrovství světa 2026," dodal.

Hoffenheim a jeho umístění v tabulce.
Hoffenheim a jeho umístění v tabulce.Livesport

Je však na Wagnerovi, jestli se rozhodne z reprezentačního trenérského týmu odejít a stát se poprvé hlavním trenérem, navíc v Bundeslize. Mohutné snahy o jeho získání však podkopávají nohy současnému kouči Matarazzovi.

Otázkou pak je, co se stane se čtveřicí českých hráčů. Pokud by Wagner v zimě opravdu přišel, výrazně by se otřásla především pozice nováčků Hranáče s Hložkem, o jejichž služby současný italský kouč stál. V Německu se dokonce mluví o tom, že by Wagner v případě příchodu vsadil na zcela nové stopery, což by stálo Hranáče místo v základní sestavě.

Tabulka fotbalové Bundesligy