Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nový ročník, starý dobrý Leverkusen. O výhře v Gladbachu rozhodl v 11. minutě nastavení

O výhře Leverkusenu v Mönchengladbachu rozohld z penalty v nastavení Florian Wirtz.
O výhře Leverkusenu v Mönchengladbachu rozohld z penalty v nastavení Florian Wirtz.INA FASSBENDER / AFP
Florian Wirtz (21) rozhodl v závěru dlouhého nastavení úvodního utkání nového ročníku Bundesligy v Mönchengladbachu o vítězství úřadujícího mistra Borussií nad 3:2. Patrik Schick (28) do hry nezasáhl, na straně hostů si první minuty v novém ročníku připsal Tomáš Čvančara (24). Svěřenci trenéra Xabiho Alonsa tak pokračují v trendu z minulé sezony, kdy mnoho klíčových gólů dali až v závěrečných fázích zápasů.

Mönchengladbach – Leverkusen 2:3

Die Werkself se od samého začátku své bundesligové premiéry snažili navázat na loňskou sezonu. Po necelých 10 minutách se přihrávka Jeremieho Frimponga odrazila přímo do cesty Granitu Xhakovi, který zpoza šestnáctky napálil nádhernou ránu z první do horního rohu branky.

Hosté pokračovali v podobném duchu a brzy poté dvakrát trefili tyč zásluhou Victora Boniface a Edmonda Tapsoby. Gladbach však po celou dobu představoval hrozbu a debutanti Kevin Stöger a Tim Kleindienst dělali obraně Leverkusenu vážné problémy.

Přesto se však mistrovskému celku podařilo vedení navýšit, když si úřadující bundesligový hráč sezony Wirtz našel vyraženou střelu Alejandra Grimalda a míč uklidil k tyči. Domácí se málem dočkali v závěru poločasu, když Kleindienst chytře hlavičkoval o zem, ale situaci předcházel jejich faul.

Druhý poločas se kvůli snížené viditelnosti na hřišti rozběhl až po chvíli, ale jakmile se rozptýlil kouř z pyrotechniky, mohli se domácí fanoušci radovat. Stögerův trestný kop vrátil hlavou Ko Itakura a Nico Elvedi nadvakrát překonal Lukáše Hradeckého.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Leverkusen cítil, že by mohl být závěr utkání pro něj složitý, a tak se snažil vedení znovu navýšit, ale své šance nedokázal zužitkovat a za to také zaplatil. Při svém prvním startu po přestupu z VfL Bochum se Stöger prosmýkl až ke Kleindienstovi, který si naběhl před Tapsobu a poslal míč za Hradeckého.

Ale stejně jako v minulé sezoně se Leverkusen nevzdal. Itakura fauloval Amine Adliho, což nakonec vedlo k tomu, že hosté ve 100. minutě po přezkoumání VAR zahrávali penaltu. Wirtz svůj pokus neproměnil, ale dostal se k dorážce a rozhodl o výhře Leverkusenu. 

Program Bundesligy