Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nejdražší přestup z Plzně je dokonán. Hranáč v Hoffenheimu rozšířil českou kolonii

Hranáč je čtvrtým Čechem v Hoffenheimu.
Hranáč je čtvrtým Čechem v Hoffenheimu.Instagram @tsghoffenheim
Robin Hranáč (24) se stal hráčem Hoffenheimu. Reprezentační obránce přestoupil z Plzně do bundesligového celku za sumu kolem 10 milionů eur včetně bonusů, což z něj činí nejdražší odchod v historii západočeského klubu. V kabině se plzeňský rodák bude potkávat se třemi dalšími Čechy. S TSG podepsal dlouhodobou smlouvu a nastupovat za něj bude s číslem 2.

Hoffenheim nejprve kalkuloval s Martinem Vitíkem, jenže Sparta si reprezentačního stopera podle informací Livesport Zpráv cení na minimálně 15 milionů eur. A to bylo pro vedení TSG hodně – ačkoli německý novinář Florian Plettenberg tvrdí, že bundesligový klub ve vyjednáváních pokračuje. Prioritou se nicméně stal Vitíkův o tři roky starší spoluhráč z národního týmu.

Hranáč vyšel Hoffenheim v přepočtu na zhruba 250 milionů korun a stal se rekordním odchodem Viktorie. Dosud jím byl Michael Krmenčík, který zkraje roku 2020 přestoupil do Brugg za šest milionů eur (150 milionů korun).

"Na Robina jsme obdrželi mimořádnou nabídku, která splňovala veškeré naše představy. Samotný hráč rovněž projevil zájem ji přijmout, víceméně si tímto krokem plní svůj další sen," uvedl k odchodu opory týmu Adolf Šádek, generální ředitel a předseda představenstva Viktorie.

Sedmý celek minulé bundesligové sezony přes léto mocně posiluje, mimo jiné přivedl z Leverkusenu Adama Hložka. Kromě něj v Hoffenheimu působí Pavel Kadeřábek a momentálně zraněný David Jurásek.

Do středu obrany mělo dříve v transferovém období vedení Hoffenheimu vyhlédnuté jiné posily. Francouz Oumar Solet ze Salcburku ani německý reprezentant Armel Bella-Kotchap ze Southamptonu však neprošli zdravotní prohlídkou.

"Robin je silný střední obránce, má dobrou rychlost a techniku, hraje odvážně a s míčem umí vyrazit kupředu. To dokonale zapadá do naší herní filozofie a jsme přesvědčeni, že týmu hodně pomůže," řekl na adresu nové posily Frank Kramer, prozatímní sportovní ředitel Hoffenheimu.

Hranáč je odchovancem Viktorie, v české lize nastupoval také za Pardubice, kde hostoval. V nejvyšší domácí soutěži má na kontě 77 zápasů a pět gólů. V březnu debutoval v národním týmu, za který dosud odehrál šest utkání včetně všech tří duelů na mistrovství Evropy v Německu.

Další přestupy a spekulace