Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Müller v rekordním zápase za Bayern skóroval, Heidenheim roznesl Augsburg a vede ligu

Müller slaví zásah na 2:0.
Müller slaví zásah na 2:0.SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Fotbalisté Heidenheimu po čtvrtečním premiérovém postupu do pohárové Evropy porazili ve druhém kole německé ligy Augsburg jednoznačně 4:0. Loňský nováček a osmý tým minulé sezony vyhrál i druhý zápas v ročníku a s nejlepším skóre (6:0) vůbec poprvé vede Bundesligu. Druhou výhru v sezoně si připsal i Bayern Mnichov, za nějž útočník Thomas Müller (34) odehrál rekordní 710. soutěžní zápas a gólem přispěl k domácímu vítězství 2:0 nad Freiburgem.

Heidenheim – Augsburg 4:0

Domácí tým si v první půlhodině vybudoval dvoubrankový náskok po penaltě osmnáctiletého hosta z Bayernu Mnichov Wannera za ruku a trefě Scienzy. Po změně stran přidali góly Beck a střídající Breunig. Svěřenci Franka Schmidta vyhráli i pátý soutěžní zápas v sezoně a navázali na postup do Konferenční ligy. Premiéru v pohárové Evropě si zajistili vyřazením Häckenu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Bayern – Freiburg 2:0

Bayern poslal do vedení z penalty za ruku nejlepší střelec uplynulého ročníku Kane a otevřel si gólový účet v nové sezoně. V 59. minutě přišel na hřiště Müller a překonal v počtu startů za Bayern rekord brankářské legendy Seppa Maiera. A čtyřiatřicetiletý útočník se dvanáct minut před koncem zapsal i mezi střelce. Skóroval v 16. bundesligové sezoně po sobě a vyrovnal rekord Holgera Facha, Matse Hummelse, Bernda Nickela, Olafa Thona a Michaela Zorca. V závěru nastaveného času mohl Freiburg po ruce Palhinhy alespoň snížit z penalty, ale Höler neproměnil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Bundesligy