Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mönchengladbach přes dva roky nevyhrál dva ligové zápasy v řadě. Prokletí nezlomil ani v Mohuči

Livesport
Mohuč si s Mönchengladbachem body rozdělila.
Mohuč si s Mönchengladbachem body rozdělila.Profimedia
V rámci 8. kola Bundesligy se na hřišti Mohuče představil Mönchengladbach, který si odvezl remízu 1:1, a protáhl tak trápení domácích před vlastním publikem, kteří v Mewa aréně nezvítězili ani v pátém zápase. Závěrečných 20 minut si za hosty zahrál český útočník Tomáš Čvančara.

Mohuč – Mönchengladbach 1:1

Mohuč, která se před domácím publikem v letošní sezoně trápí, vstoupila do zápasu velmi aktivně a bylo jasné, že jsou svěřenci Boa Henriksena odhodláni zvítězit. Jejich ofenzivní snažení zbrzdilo zranění kapitána Jonathana Burkhardta, přesto však byli celý první poločas lepším týmem. Pěknou střelou se v závěru prezentoval Paul Nebel, gólman Moritz Nicolas ale skvělým zákrokem podtrhl bezbrankový stav.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by StatsPerform

Vše se změnilo 10 minut po startu druhého dějství. Nebel vyslal prudkou střelu, která se párkrát odrazila ve vápně a zmatený Stefan Lainer si ji srazil do vlastní sítě. Domácí se však z náskoku neradovali dlouho. Dvě minuty po inkriminovaném momentu poslal Franck Honorat přesný centr a Tim Kleindienst z první nebezpečné akce hostů srovnal.

Hosty vstřelený gól značně povzbudil a najednou to byla Mohuč, kdo tahal za kratší konec provazu. Střídající Kevin Stöger se protlačil do zakončení, ale proti otočce byl brankář Robin Zentner. Po přímém kopu se znovu hlavičkou prosadil Kleindienst, německý brankář ovšem opět velmi dobře zakročil. Domácí tak zachránil závěrečný hvizd, který ovšem také znamenal další domácí ztrátu.

Tabulka Bundesligy